Δείτε εδώ το νέο επεισόδιο Game Recap: «Δύο χρόνια PS5 και Xbox Series X με τα ΩΡΑΙΑ και τα ΑΣΧΗΜΑ»
playstation 6
playstation 6 concept

PlayStation 6: Έγγραφο της Sony φανερώνει τη χρονιά κυκλοφορίας του

Που σημαίνει ότι ο κύκλος;-ζωής του PS5 συνεχίζεται ακόμα... κανονικά!

Η Sony δεν αναμένει την επόμενη γενιά του PlayStation, όπου λογικά θα είναι το PlayStation 6 | PS6  μέχρι τουλάχιστον το 2027, σύμφωνα με ένα εμπιστευτικό έγγραφο.

Το έγγραφο κυκλοφόρησε δημόσια μόλις χθες ως μέρος της συνεχιζόμενης διερεύνησης της Αρχής Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με την προτεινόμενη εξαγορά 68 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Activision Blizzard από τη Microsoft, στην οποία συμφωνία η Sony έχει διαφωνήσει σθεναρά.

Σε ένα  απόσπασμα συγκεκριμένα που αναφέρεται στο χρονικό διάστημα που το Call of Duty μπορεί να παραμείνει στο PlayStation, η Sony ισχυρίζεται ότι (τη στιγμή που γραφόταν το άρθρο) περίμενε να χάσει την πρόσβαση στο franchise το 2027. Στη συνέχεια, η Sony συνεχίζει να δηλώνει ότι μέχρι τη στιγμή «που θα λανσάρει την επόμενη γενιά της κονσόλας PlayStation… θα είχε χάσει την πρόσβαση στο Call of Duty και σε άλλους τίτλους της Activision».

Παραμερίζοντας το ενδεχόμενο εάν η Sony θα έχανε πραγματικά την πρόσβαση στο Call of Duty, κάτι που το αφεντικό του Xbox, Phil Spencer έχει αρνηθεί επανειλημμένα ακόμη και πρόσφατα, η πρόταση εδώ από τη Sony είναι ότι το PlayStation 6 | PS6 δεν θα κυκλοφορήσει παρά μόνο μετά την «ημερομηνία λήξης» του COD, το 2027. Αυτό θέτει το PS5, το οποίο κυκλοφόρησε αρχικά τον Νοέμβριο του 2020, σε τουλάχιστον επταετή κύκλο ζωής – και ενδεχομένως μεγαλύτερο κάτι που έχουμε δει να συμβαίνει σε όλες τις τελευταίες γενιές κονσολών και είναι πολύ ενθαρρυντικό κατά την προσωπική μου άποψη. Για σύγκριση, το PS4 κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2013, επτά ακριβώς χρόνια πριν από το PS5 και η κονσόλα εξακολουθεί να υποστηρίζεται ακόμα και σήμερα σήμερα.

Στο έγγραφο, η Sony δηλώνει ακόμα την ανησυχία της ότι η απώλεια του COD το 2027 θα άφηνε το PlayStation «εξαιρετικά ευάλωτο στην αλλαγή των καταναλωτών και την επακόλουθη υποβάθμιση της ανταγωνιστικότητάς του».

Από την πλευρά της, η Microsoft ισχυρίστηκε ότι επιθυμεί να διατηρήσει το Call of Duty στο PlayStation περισσότερο από το 2027. Τον περασμένο μήνα, το αφεντικό του Xbox, Phil Spencer, δήλωσε πρόθυμο να συνεχίσει να κυκλοφορεί COD στις πλατφόρμες της Sony «εφόσον υπάρχει ένα PlayStation εκεί έξω».

*Η φωτογραφία εξωφύλλου του άρθρου είναι concept art

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social MediaBusted είστε!