Ούτε η Samsung θα συμπεριλάβει φορτιστή σε κάποια smartphones της το 2021

Φαίνεται ότι η Samsung ακολουθεί τα… χνάρια της Apple όσον αφορά στην αφαίρεση του φορτιστή από το κουτί κάποιων συσκευών που θα κυκλοφορήσουν του χρόνου. Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζουν αναφορές από το Κορεάτικο ETNews.

Η εταιρεία τους αφαιρεί με το σκεπτικό ότι πολλοί χρήστες έχουν ήδη φορτιστές και με αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί το συνολικό κόστος. Όπως είχαμε γράψει πρόσφατα, η Apple πιθανόν να διαβεί αυτό το μονοπάτι φέτος με τα καινούρια iPhones να έρχονται χωρίς φορτιστή και χωρίς ακουστικά σύμφωνα με τον αναλυτή Ming-Chi Kuo. Επιπλέον, ο φορτιστής που θα πωλείται στη θέση του 5W και του 18W που ήδη υπάρχουν στα κουτιά των σημερινών iPhones αλλά θα καταργηθούν, είναι ο νέος και γρηγορότερος 20W. Αναμένεται, φυσικά, να κοστίζει περισσότερο.

Αυτή η κίνηση -αν τελικά ισχύσει και για τους δύο κολοσσούς της τεχνολογίας- μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στον μέσο χρήστη που πληρώνει αδρά για τις ναυαρχίδες τους αλλά εκτός από το χαμηλότερο, ενδεχομένως, κόστος κατασκευής και το μικρότερο πακετάρισμα των συσκευών, θα βοηθήσει αρκετά και το περιβάλλον. Πιθανόν να βοηθήσει αυτή η πρακτική αφού θα συμβάλλει στον περιορισμού του φαινομένου που θέλει τους χρήστες να πετάνε τους φορτιστές τους αφού πολλοί έχουν 2 και 3 μέσα στο σπίτι από άλλες συσκευές.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media.

 

Πηγή

More Stories
Ξεθάφτηκαν 30 χρονών παιχνίδια Atari σε χωματερή στο Νέο Μεξικό