Η Microsoft προσπάθησε να αγοράσει τη Nintendo στο παρελθόν και η αντίδραση ήταν απροσδόκητη!

Απίστευτο κι όμως αληθινό

Πως θα ήταν σήμερα το σκηνικό του Gaming αν η Microsoft είχε αγοράσει τη Nintendo πριν από το αρχικό Xbox; Σίγουρα θα φαινόταν αρκετά διαφορετικό, φαντάζομαι. Λοιπόν, αποδεικνύεται ότι η Microsoft προσπάθησε όντως να πραγματοποιήσει αυτή την αγορά.

Σύμφωνα λοιπόν με μια ιστορία που αναφέρει το Bloomberg, οι εμπλεκόμενοι με τη πρώτη κονσόλα Xbox, πριν από 20 χρόνια περίπου, θέλανε να εξασφαλίσουνε δυνατές αποκλειστικότητες για το Xbox και πραγματοποίησαν συνάντηση με τη Nintendo προκειμένου να δουν αν θα πειστούν για εξαγορά με τα εκατομμύρια της Microsoft.

Ο Kevin Bachus, πρώην διευθυντής σχέσεων με τρίτες εταιρείες αναφέρει ότι η συνάντηση δεν πήγε και τόσο καλά.

“Ο Steve Ballmer, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, μας πρότεινε να συναντηθούμε με τη Nintendo για να δούμε αν θα σκεφτόταν την εξαγορά. Η αντίδραση ήταν να γελάσουν μέχρι δακρύων (laughed their asses off). Φανταστείτε μια ώρα κάποιος να γελάει. Κάπως έτσι πήγε η συνάντηση. “

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της επιχειρηματικής ανάπτυξης Bob McBreen αποκάλυψε ότι η Microsoft συναντήθηκε επίσης με τη Nintendo τον Ιανουάριο του 2000 για να επεξεργαστεί τις λεπτομέρειες μιας κοινοπραξίας στην οποία το Xbox θα κατασκεύαζε το υλικό που θα παίζει τα παιχνίδια της Nintendo αλλά και αυτό δεν λειτούργησε.

“Στην πραγματικότητα είχαμε τη Nintendo στο κτίριό μας τον Ιανουάριο του 2000 για να επεξεργαστούμε τις λεπτομέρειες μιας κοινοπραξίας όπου τους δώσαμε όλες τις τεχνικές προδιαγραφές του Xbox”, δήλωσε ο McBreen. “Το hardware που διέθεταν δεν ήταν καλό σε σύγκριση με το Sony PlayStation. Έτσι, η ιδέα ήταν. Ακούστε, είστε πολύ καλύτεροι στα τμήματα του παιχνιδιού με τον Mario και όλα αυτά τα πράγματα. Γιατί δεν μας αφήνετε να φροντίσουμε το υλικό; Αλλά δεν λειτούργησε. “

Πως θα ήταν σήμερα τα πράγματα στο Gaming λοιπόν αν είχε προχωρήσει κάποια από τις παραπάνω προτάσεις;

Επίσης, μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media.

 

 

More Stories
Νέες πληροφορίες για το Campaign του Gears 5