Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020

Τρέχω τρέχεις κυνηγώ

Release Date
08/11/2019
Platform
Nintendo Switch
Developer
Sega
Publisher
Sega

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ταξιδεύουν το 2020 στο Τόκιο και η gaming βιομηχανία δεν γίνεται να μείνει αμέτοχη ειδικά όταν αφορούν ένα μέρος, μία χώρα, που διαθέτει τέτοιο σπουδαίο παρελθόν, παρόν και μέλλον σε αυτή. Παιχνίδια που να αφορούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες θυμάμαι να κυκλοφορούν και να τα παίζω, ανά χρονιές, από τη δεκαετία του ’90 (αξέχαστο το ανελέητο button smashing για να πιάσει ταχύτητα ο ψηφιακός αθλητής)  και στους επερχόμενους Αγώνες δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό. Το ενδιαφέρον στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι μεταξύ άλλων υλοποιήσεων που αφορούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, η Ιαπωνία επιστρατεύει (όχι για πρώτη φορά) δύο από τις μεγαλύτερες μασκότ της, τους Mario και Sonic. Προτείνω να αναζητήσετε στο YouTube το κλείσιμο των προηγούμενων Ολυμπιακών Αγώνων και την παράδοση της σκυτάλης στην Ιαπωνία για να δείτε πόσο στηρίζονται στην κουλτούρα των βιντεοπαιχνιδιών. Με την Sega στην ανάπτυξη και στο publishing λοιπόν συναντούμε το Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020 αποκλειστικά για το Nintento Switch.

Τι αφορά το παιχνίδι; Νομίζω είναι αρκετά προφανές, σε βαθμό που πιθανότατα θα ολοκληρώσετε την ανάγνωση σύντομα. Όπως λοιπόν προηγούμενοι τίτλοι με του Mario και Sonic, το Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020 περιέχει τα περισσότερα από τα ολυμπιακά αθλήματα (και όχι μόνο) με μία arcade αίσθηση και μπορούμε να λάβουμε μέρος ως χαρακτήρες από το σύμπαν των δύο διάσημων προαναφερόμενων χαρακτήρων που έχουν σημαδέψει τα video games. Από 100m σπριντ και άλλα αγωνίσματα του στίβου μέχρι μποξ, ποδόσφαιρο κολύμβηση, skatebording, surfing και πόσα ακόμα, θα πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας προκειμένου να βγούμε πρώτοι στην κατάταξη και να κατακτήσουμε το χρυσό μετάλλιο. Πολύ ευχάριστη έκπληξη αποτελεί ένα σύνολο αγωνισμάτων το οποίο το ανακαλύπτουμε υπό τον τίτλο Tokyo 1964 και αφορά events σε 2D παρουσίαση που αναπαριστά εποχές 8-bit και 16-bit. Παρόλα αυτά οι επιλογές χαρακτήρων περιορίζονται σε κάτω από τους μισούς σε αυτό το 2D mode. Από εκεί και πέρα και εκτός από τα παίξουμε μεμονωμένα events, συναντούμε και δυνατότητα για τοπικό και online multiplayer και το πιο διασκεδαστικό, story mode. Υπάρχει μία υποτυπώδες διασκεδαστική ιστορία, με τους Eggman και Bowser να προσπαθούν να παγιδεύσουν τους Mario και Sonic στο Tokyo 64 και στην πιξελιασμένη μορφή τους αλλά τελικά καταλήγουν και οι ίδιοι εκεί προσπαθώντας να ξεφύγουν ενώ στη μοντέρνα εποχή οι Luigi και Tails προσπαθούν να φέρουν τους φίλους τους πίσω, πάντα με τρόπους που είναι συσχετισμένοι με τα events των Ολυμπιακών Αγώνων. Συμπαθητικό το story mode και το μοναδικό που μπορεί να διαχειριστεί μία ικανοποιητική single εμπειρία.

Μιας και το Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020 κυκλοφορεί στο Nintendo Switch των Joy-Cons αντιλαμβάνεστε ότι οι τρόποι που μπορούμε να παίξουμε το παιχνίδι ποικίλουν. Πέρα από τον κλασσικό τρόπο των πλήκτρων (όπως δηλαδή θα παίξουν και όσοι το πάρουν στο Switch Lite), μπορούμε να εκμεταλευτούμε τους αισθητήρες κίνησης των Joy-Cons. Για παράδειγμα σε έναν αγώνα μποξ κρατούσα στο ένα χέρι το αριστερό Joy-Con, στο άλλο το δεξί και έπαιζα στην ουσία μποξ με τα χέρια μου ρίχνοντας γροθιές στον αέρα.  Αντίστοιχα σε άλλα παιχνίδι κάνεις άλλες κινήσεις με τα χειριστήρια ανά χείρας. Διασκεδαστικό μεν αλλά κακά τα ψέμματα έχω νιώσει καλύτερη και πιστότερη εμπειρία από τα Joy-Cons του Switch. Αξίζει να επισημάνω ότι σε θέματα τεχνικού τομέα δεν έχω κανένα παράπονο, δείχνει πανέμορφο και ακούγεται ευχάριστα.

Φτάνοντας σε ένα συμπέρασμα, το Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020, είναι ένας (όπως λένε και στο χωριό μου) αρκετά straight forward τίτλος και αυτά που κάνει τα κάνει ικανοποιητικά. Σε παιχνίδι μόνος μου εκτός από το story mode δεν με κράτησε σχεδόν καθόλου ενώ όπως γίνεται αντιληπτό, ειδικά σε τοπικό co-op παίζοντας ή καλύτερα συναγωνίζοντας κάποιον άλλο που τον έχεις και τον αισθάνεσαι δίπλα σου, είναι αρκετά πιο διασκεδαστικό. Τώρα για το αν αξίζει τα πενήντα εξήντα ευρώ που κοστίζει αυτή τη στιγμή ο τίτλος, αν κάποιος είναι οπαδός των Mario, Sonic και των Ολυμπιακών Αγώνων, δεν τίθεται καν ερώτημα, σίγουρα ναι. Όσοι σας αρέσει το concept του αθλητικού συναγωνισμού και θέλετε να περάσετε ευχάριστα με παρέα στο Switch σας είτε βάλτε μαζί τα χρήματα είτε περιμένετε να πέσει λίγο η τιμή του.

Ευχαριστούμε θερμά τη CD Media για την παραχώρηση του παιχνιδιού για τις ανάγκες του Review.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ
Ακόμη μία ευχάριστη σύμπραξη των Mario και Sonic
Το Story Mode
To Tokyo 1964
Τα νέα Dream Events
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ
Εκτός από το Story Mode όχι πολλά να κάνεις Single
Πολύ σύντομα events αν τα επιλέξεις μεμονωμένα
Ο εναλλακτικός τρόπος παιξίματος με τα Joy-Cons
6.5
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ
More Stories
Μετά από 15 χρόνια το RuneScape αποχερετά την Java