Kingdom Hearts Re:Mind

Ας θυμηθούμε όσα αγαπήσαμε...

Release Date
23/01/2020
Platform
PlayStation 4 (ψηφιακά), Xbox One (ψηφιακά)
Developer
Square Enix
Publisher
Square Enix

Το Kingdom Hearts III Re:Mind DLC σημαίνει περισσότερο Kingdom Hearts για τους φανατικούς… όμως για τους υπόλοιπους;

Όταν η τριλογία (όχι ακριβώς) του Kingdom Hearts έκλεισε μετά από 13 χρόνια, πολλοί ανακουφίστηκαν, άλλοι έκλαψαν, άλλοι χάρηκαν. Όμως όλοι εκείνοι, περίμεναν υπομονετικά επί 14 χρόνια για μια συνέχεια στη σειρά της καρδιάς τους.

Είναι λογικό, λοιπόν, πως η Square Enix δεν θα άφηνε την ευκαιρία για ακόμη περισσότερο παιχνίδι να πάει χαμένη – άλλωστε, σε λίγους μήνες, το επιπλέον περιεχόμενο είναι η αιτία που μια “Final Mix” έκδοση του Kingdom Hearts III θα βγει σε ράφια καταστημάτων ξανά. Μια κυνική οπτική, όμως θεωρώ πως δεν αδικεί το Re:Mind DLC, το νέο πακέτο περιεχομένου που κυκλοφόρησε για το Kingdom Hearts III. Ένα πακέτο που, πέραν των αθεράπευτα φανατικών, είναι δύσκολο να προτείνω σε οποιονδήποτε άλλο.

Η προσπάθεια που κάνει το Re:Mind να εξερευνήσει διαφορετικά μονοπάτια μετά το φαντασμαγορικό τέλος του Kingdom Hearts III, είναι αξιέπαινη. Σε μια σειρά γνωστή για την πολυπλοκότητα και τα “twists” σε κάθε πλευρά της, το τέλος ήταν (κατ’ εμέ) αρκετά ικανοποιητικό δεδομένου πως κουβαλούσε σχεδόν 20 χρόνια ιστορίας. Για εμένα, λοιπόν, το Re:Mind ήταν ένα δώρο, μια «δικαιολογία» να βουτήξω ξανά στον κόσμο του Sora και της παρέας του.

Το Re:Mind λαμβάνει χώρα πριν και μετά την τελευταία μάχη του Kingdom Hearts III, όμως το πραγματικό «ζουμί» βρίσκεται στο μετά. Λειτουργεί τόσο σαν filler, όσο και σαν επίλογος αλλά και μια γεύση του τι μπορεί να έπεται για τη σειρά.

Πράγματι, καλοδεχούμενες προσθήκες όπως έμφαση στην Kairi και τον Sora αλλά και χαρακτήρες Final Fantasy, είναι αρκετές για πολλούς – και εκείνοι θα χαρούν περισσότερο με το Re:Mind, καθώς ο όγκος του είναι μια αποστολή με τους δύο ήρωες στην εντυπωσιακή Scala ad Caelum (κυρίως). Πέραν του νέου quest, μικρές αλλαγές στο gameplay, και μεγαλύτερες όπως την προσθήκη ενός Photo Mode.

Όταν το quest φτάσει στο τέλος του, ξεκλειδώνεται το “Limit Cut”, ουσιαστικά ένα boss rush mode ντυμένο ως νέο κεφάλαιο και με μια τυπική ιστορία να τα δένει όλα μαζί. Βέβαια, το κάνω να φαίνεται αρκετά απλό: οι μάχες είναι από τις δυσκολότερες της σειράς και, όπως προείπα, προτείνονται μόνο για τους αθεράπευτα φανατικούς φίλους της σειράς. Το θετικό είναι πως το κύριο κομμάτι της ιστορίας βρίσκεται στο πρώτο κεφάλαιο και τα superbosses στο δεύτερο, οπότε οι πιο casual παίκτες μπορούν να απολαύσουν το πρώτο δίχως το σπάσιμο νεύρων που προκαλεί το δεύτερο.

Φυσικά όμως, ως επιβράβευση, η ολοκλήρωση του δευτέρου κεφαλαίου ξεκλειδώνει ένα secret ending και προειδοποιώ: φέρνει τα πάνω-κάτω. Αν μη τι άλλο, το τέλος του Kingdom Hearts III δίχασε όπως και ήταν φυσικό, έπειτα από 14 χρόνια αναμονής. Το Re:Mind κάνει μια αξιέπαινη δουλειά στο να κλείνει τρύπες και να αναπτύσσει κάποια σημεία της ιστορίας, όμως το πραγματικά λαμπρό του σημείο είναι το secret ending, το οποίο ανοίγει τον «ασκό του Αιόλου» για το μέλλον της σειράς.

Μεταξύ άλλων, όπως νέα keyblades σαν το Oblivion και Oathkeeper, το Re:Mind προσφέρει και το φανταστικό κονσέρτο Kingdom Hearts Orchestra (σε μια από τις δύο εκδόσεις του) ώστε οι μουσικόφιλοι να απολαύσουν την εκπληκτική μουσική της σειράς – μην το παραβλέψετε.

Εν ολίγοις, το Re:Mind DLC προσφέρει αρκετά πράγματα για όσους έχουν επενδύσει πολύ (και εννοώ πολύ) στη σειρά, καθώς το πολύπλοκο lore δεν είναι εύπεπτο από πολλούς. Η πραγματική κορύφωση έρχεται στο κρυφό τέλος, το οποίο όμως δύσκολα θα δουν οι περισσότεροι, λόγω της δυσκολίας των bosses που το «προστατεύουν». Κατά τα άλλα, οι μικρές αλλά όμορφες προσθήκες όπως το Photo Mode προσφέρουν αναμφίβολα αξία για όσους δεν χόρτασαν το παιχνίδι και θα επιστρέψουν, ενώ το κονσέρτο που περιλαμβάνεται είναι κάτι που, για εμένα, θα άξιζε την τιμή από μόνο του.

Ευχαριστούμε θερμά τη CD Media για την έγκαιρη παραχώρηση του παιχνιδιού για τις ανάγκες του Review.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ
Συμπληρώνει ωραία την ιστορία του Kingdom Hearts III
Προσφέρει πολλά και για το κύριο παιχνίδι
Το κρυφό τέλος δικαιώνει όλη την προσπάθεια
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ
Σχετικά μικρή διάρκεια (περίπου 5 ώρες)
Πολύπλοκο... μόνο για τους πολύ φανατικούς
Το κρυφό τέλος βρίσκεται πίσω από φονικά superbosses και πολλοί δεν θα το δουν εξαιτίας τους
7.5
ΓΙΑ ΤΟΥΣ FANS
More Stories
Το Cinematic Trailer του Tumblestone είναι από τα πιο troll videos που είδατε τελευταία