Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «Το XBOX τράβηξε την πρίζα + Giveaway | Game Recap #164»
Xbox Game Pass
Xbox Game Pass

Η Microsoft βάζει αυστηρό όριο στη συνδρομή Xbox Game Pass σε 8 χώρες

Ο τζάμπας ζει ακόμα άραγε;

Η Microsoft περιορίζει τις επεκτάσεις συνδρομής Xbox Game Pass σε ορισμένες χώρες για να αποτρέψει τους παίκτες από το να στοιβάζουν μαζεμένα έτη συνδρομής σε φθηνότερη τιμή.

Χρησιμοποιώντας ψηφιακούς κωδικούς ή δωροκάρτες, οι συνδρομές Xbox Game Pass μπορούν ή καλύτερα μπορούσαν να επεκταθούν σε μέγιστο χρονικό διάστημα έως 36 μήνες για να διασφαλιστεί ότι οι παίκτες καλύπτονται για αυτούς του μήνες χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουν κάθε μήνα.

Ωστόσο, ένας επιλεγμένος αριθμός χωρών εξαιρείται πλέον από αυτό λόγω του χαμηλότερου κόστους της συνδρομής με βάση τις συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Αυτές οι χώρες είναι: Αργεντινή, Βραζιλία, Χιλή, Κολομβία, Μεξικό, Σιγκαπούρη, Ταϊβάν και Τουρκία.

Εδώ το νέο όριο πλέον είναι αυστηρά 13 μήνες και ισχύει για το Xbox Game Pass Core, το Xbox Game Pass για κονσόλες και PC Game Pass αλλά δεν επηρεάζει το Xbox Game Pass Ultimate (τουλάχιστον εδώ προς το παρόν κρατάει αυτό που ίσχυε).

Το EA Play μπορεί επίσης να επεκταθεί σε μέγιστο 36 μήνες, εκτός από την Αργεντινή και την Τουρκία όπου το όριο είναι κι εκεί 13 μήνες.

Σύμφωνα με το Xbox-Now, μια σύγκριση τιμών για το Game Pass δείχνει ότι κοστίζει σημαντικά λιγότερο σε αυτές τις χώρες.

Για παράδειγμα, όπου το Game Pass Core κοστίζει 9,99 $ ανά μήνα, αυτό ισοδυναμεί με 8,78 $ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στην Τουρκία, όμως, αυτό είναι μόλις 4,92 δολάρια, ενώ στην Αργεντινή είναι 4,97 δολάρια.

Αυτή η αλλαγή, επομένως, είναι πιθανό να εμποδίσει τους παίκτες εκτός αυτών των χωρών να επεκτείνουν το Game Pass αγοράζοντας συνδρομές σε αυτές τις χαμηλότερες τιμές. Κάτι που όπως καλά γνωρίζουμε είχε γίνει από συνήθεια… λατρεία.

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!