Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds

Το Horizon Zero Dawn φιγουράρει, όχι άδικα, ως ένα από τα επικρατέστερα παιχνίδια της χρονιάς και σε περίπτωση που το λατρέψατε κι εσείς, όταν κυκλοφόρησε, όπως εγώ και αναζητούσατε ένα κίνητρο για να επιστρέψετε στο παιχνίδι σας έχω έναν πολύ σημαντικό λόγο που ακούει στο όνομα The Frozen Wilds. Το The Frozen Wilds λοιπόν αποτελεί το πρώτο μεγάλο πρόσθετο περιεχόμενο του Horizon Zero Dawn, που μπορεί να κοστίζει αυτή τη στιγμή και χωρίς τυχόν έκπτωση €19.99 αλλά έρχεται να προσφέρει επέκταση διάρκειας σχεδόν δεκαπέντε ωρών!

Frozen διαβάζετε, Wilds διαβάζετε επομένως μπορείτε να συνειδητοποιήσετε τι πρόκειται να συναντήσετε σε πολύ γενικές γραμμές. Συγκεκριμένα η νέα τοποθεσία που ξεδιπλώνεται μπροστά μας χαρακτηρίζεται από έντονα χιόνια και πάγους, συνδυασμένους με την πανέμορφη αισθητική που έχει ορίσει το Horizon Zero Dawn, δημιουργώντας εν τέλει ένα περιβάλλον που καταφέρνει να μας απορροφήσει πλήρως. Τα δε ρομποτικά θηρία που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι πιο δυνατά και αγριεμένα από ποτέ, επομένως μη διανοηθείτε να “εισβάλλετε” στη νέα περιοχή εάν δεν έχετε προσπεράσει το Level 30 και έχετε εφοδιαστεί παράλληλα με δυνατά όπλα, στολή και εξοπλισμό. Χαρακτηριστικά θυμάμαι στη μία ώρα και κάτι του πρόσθετου παιχνιδιού όπου ερχόμαστε αντιμέτωποι με μία ρομποτική αρκούδα σε φάση boss fight και πραγματικά τα χρειάστηκα! Αξίζει να σημειώσω πως για πρώτη φορά συναντούμε βάσεις που τείνουν να δυναμώνουν και να επισκευάζουν τους αντιπάλους, με τη στρατηγική μας να απαιτεί αρχικά την εξουδετέρωσή τους μέσω overide πριν επανέλθουμε στα μηχανικά θηρία που μας επιτίθενται.

Το The Frozen Wilds μας προσφέρει επίσης νέα main και side missions με μια ιστορία ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερη ψαγμένη σε δεισιδαιμονικές καταστάσεις που ξεκινά με την ανακάλυψη από πλευράς της πρωταγωνίστριας, της αγαπημένης μας Aloy φυσικά, ότι υπάρχει κάτι νέο και κυρίως διαφορετικό που διαφθείρει τα ρομποτικά ζώα. Από εκεί και πέρα προστίθεται ένα ακόμη Skill Tree με το όνομα Traveller με οχτώ επιλογές προκειμένου να ξεκλειδώσουμε νέες δυνατότητες, με μία από αυτές να αποτελεί επιτέλους αυτή του lootαρίσματος ενώ βρισκόμαστε καβάλα στο ρομποτικό μας “άλογο”.

Πέρα από μικρές ανεπαίσθητες διαφοροποιήσεις και μικροδιορθώσεις που ήρθε να επιβάλει η Guerilla Games με πολύ έξυπνο τρόπο και της το αναγνωρίζω αδιαμφισβήτητα καθώς κάνει τη ζωή μας ακόμα πιο εύκολη, διαπίστωσα όσο έπαιζα τα κεντρικά κυρίως Missions μια ελαφριά μετατόπιση του gameplay σε ποιο platform μονοπάτια, με περισσότερη αναρρίχηση και κάποιους σχετικά απλούς γρίφους. Αν τολμούσα να παρομοιάσω δηλαδή την αίσθηση που μου αποκόμισε αυτή η κατ’ ιδέα μου μετατόπιση θα ήταν με τη gameplay αίσθηση που αποκομίσαμε αρκετές φορές στο Rise of the Tomb Raider. Παρόλα αυτά και οφείλω να το ξεκαθαρίσω αυτό, σε καμία των περιπτώσεων δεν απομακρύνεται και δεν χάνει την ταυτότητα του, που με τόσο κόπο και κυρίως επάξια απέκτησε το παιχνίδι.

Γενικότερα σαν στάση μου απέναντι σε πρόσθετο περιεχόμενο παιχνιδιών, ακόμη και σε αυτά που λάτρεψα δεν είναι ιδιαιτέρως θετική. Υπάρχει όμως ένα μεγάλο “αλλά” που δυστυχώς έρχεται να τοποθετηθεί σε ελάχιστες περιπτώσεις. Και μία από αυτές τις περιπτώσεις αποτελεί το Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds καθώς πρόκειται για πρόσθετο περιεχόμενο που προσθέτει ενδιαφέρουσα κύρια και παράλληλη ιστορία, βελτιώσεις και πλούσιο περιεχόμενο σε συνδυασμό με τη βάση ενός παιχνιδιού που τα κάνει όλα σχεδόν τέλεια. Εάν η Guerilla Games είχε καταφέρει να βελτιώσει το melee combat σύστημα θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά για έναν βαθμό κοντά στο απόλυτο. Όπως και να ‘χει, είτε σε full price είτε σε κάποια έκπτωση στο PlayStation Store, το expansion The Frozen Wilds θα πρέπει να βρίσκεται στη wish list σας ειδικά εάν είχατε λατρέψει το Horizon Zero Dawn. Με την επιφύλαξη πάντα ότι θεωρώ πως μία Complete Edition θα είχε περισσότερο νόημα για όσους δεν έχουν παίξει ακόμα το βασικό παιχνίδι. Κλείνοντας, θα αναφέρω ότι η περίοδος κυκλοφορίας του δεν είναι τυχαία καθώς σε λίγο καιρό θα αρχίσουν να ψηφίζονται τα παιχνίδια της χρονιάς και αν όσοι ασχοληθούν μαζί του είχαν την έκφραση σαν τη δική μου “αχ, πόσο μου έλειψες ρε Aloy”, αφού είχα να ασχοληθώ από το περασμένο Φεβρουάριο, τότε θέτει πολύ σοβαρή υποψηφιότητα για παιχνίδι της χρονιάς.

[vc_row][vc_column width=”1/2″][/vc_column][vc_column width=”1/2″]Πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για Review: PS4 Pro
Είδος Παιχνιδιού: Action-RPG
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 07/11/2017
Κυκλοφορεί για: PlayStation 4
Διάθεση για την Ελλάδα: Sony Hellas
Εταιρεία Ανάπτυξης: Gurrilla Games
Εκδότρια Εταιρεία: Sony Interactive Entertainment

[/vc_column][/vc_row] [review]
More Stories
Polar: Ο Mads Mikkelsen είναι ο “Hitman” του Netflix