Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «Το XBOX τράβηξε την πρίζα + Giveaway | Game Recap #164»

Χάκερ «χτύπησε» τον ιστότοπο της Apple

apple-hack

Η Apple προειδοποίησε τους προγραμματιστές εφαρμογών για τα προϊόντα της ότι η ιστοσελίδα τους έπεσε θύμα χάκερ και ότι οι πληροφορίες που τους αφορούν ίσως έχουν κλαπεί.

«Την Πέμπτη ένας χάκερ προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των προγραμματιστών που είναι εγγεγραμμένοι στην ιστοσελίδα μας», τονίζει η Αpple σε χθεσινή ανακοίνωσή της.

Αντιδρώντας σ’ αυτήν την επίθεση στον κυβερνοχώρο , η Apple αναφέρει ότι έκλεισε προσωρινά την ιστοσελίδα της για να ελέγξει το λογισμικό της και να αποκαταστήσει τη βάση δεδομένων της.

Σύμφωνα με την Apple, τα «ευαίσθητα» προσωπικά δεδομένα στην ιστοσελίδα της είναι αποκρυπτογραφημένα και οι χάκερς δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σ’ αυτά. Προειδοποιεί πάντως ότι οι χάκερς «μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ορισμένα ονόματα και επίσης σε ορισμένες ταχυδρομικές ή ηλεκτρονικές διευθύνσεις των προγραμματιστών». Τονίζει ακόμα ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις πληροφορίες που συνδέονται με τους πελάτες των προϊόντων της.

«Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία που προκάλεσε η διακοπή αυτή και πιστεύουμε ότι η ιστοσελίδα των προγραμματιστών θα επαναλειτουργήσει σύντομα», επισημαίνει ολοκληρώνοντας στην ανακοίνωσή της η Αpple.

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!