Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «Τι έκανες εκεί ρε XBOX αλλά... | Game Recap #167»

Φήμες για ενδεχόμενη κυκλοφορία της Castlevania συλλογής

Για παραπάνω από τρεις δεκαετίες, η σειρά των Castlevania παιχνιδιών χαρακτηρίζεται ως μια από τις πιο επαναστατικές combat-storytelling εκδόσεις που έχουν παρουσιαστεί στα gaming δρώμενα. Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα παιχνίδια της σειράς, το Symphony of the Night, άλλαξε το στυλ παιχνιδιού και εξερεύνησης με τέτοιο τρόπο, που κατάφερε να πρωτοπορήσει στο είδος “Metroidvania”. Ενώ έχουν περάσει μερικά χρόνια από την επίσημη κυκλοφορία του Castlevania, μια πιθανή collection θα μπορούσε να γίνει διαθέσιμη σύντομα.

Η διαρροή μιας πιθανής κυκλοφορίας της συλλογής του Castlevania έρχεται μέσω της Κορεάτικης Επιτροπής Αξιολόγησης Παιχνιδιών και Διοίκησης, καθώς το rating που έδωσε στα Castlevania: Symphony of the Night και Rondo of Blood είναι 15 . Την στιγμή της βαθμολογίας, η μόνη έκδοση που έγινε γνωστή είναι αυτή του PlayStation 4. Υπάρχουν βέβαια δύο ξεχωριστές αξιολογήσεις για τα παιχνίδια, μια στα κορεάτικα και μια στα αγγλικά. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα την κυκλοφορία της Castlevania συλλογής σε πολλές περιοχές και χώρες.

Δεν υπάρχει ωστόσο καμία επίσημη δήλωση για το αν η συλλογή θα μπορούσε να είναι διαθέσιμη στο Xbox One ή το PC. Παρόλα αυτά, με την παραπάνω καταχώρηση του PS4, πιθανότατα να αποκλείεται το οποιοδήποτε σενάριο περί προσθήκης των παιχνιδιών στο πρόσφατα ανακοινωμένο PlayStation Classic. Όσον αφορά τα παιχνίδια του Castlevania για το Xbox One, η επανακυκλοφορία του Castlevania: Symphony of the Night είναι η μόνη που διατίθεται στη λίστα των backwards compatibility παιχνιδιών της κονσόλας. Για την ιστορία, το Castlevania: Symphony of the Night κυκλοφόρησε αρχικά το 1997 και θεωρείται μια κλασική cult μορφή παιχνιδιού με το τότε καινοτόμο, περιπετειώδες στυλ του. Επιπλέον, το Rondo of Blood ίσως να μην σημείωσε τις επιτυχίες του Symphony of the Night, είδε όμως το remake του να κάνει την εμφάνιση του στο SNES, το PSP και το Nintendo Wii.

Τα τελευταία χρόνια ήταν περίεργα για την Konami: Πρώτον, υπήρξε το βαρύγδουπο διαζύγιο με τον δημιουργό της σειράς Metal Gear Solid, Hideo Kojima και δεύτερον, έδωσε μεγαλύτερη έμφαση στην αγορά της μηχανής Pachinko στην Ιαπωνία. Η Konami κυκλοφόρησε ένα νέο Metal Gear Solid παιχνίδι νωρίτερα του έτους, ωστόσο, το Metal Gear Survive, δεν έφτασε τα πρότυπα των προηγούμενων παιχνιδιών της σειράς. Βέβαια, δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν η collection του Castlevania κυκλοφορήσει ως remaster ή re-release, φαίνεται όμως ότι η Konami θα προσπαθήσει να κερδίσει ξανά τις εντυπώσεις των fans της, επανακυκλοφορώντας μερικούς classic τίτλους.

Ποια η δική σας άποψη σε μια ενδεχόμενη κυκλοφορία της συλλογής των Castlevania παιχνιδιών; Θα ήσασταν δεκτικοί σε μια τέτοια προοπτική; Αφήστε τις εντυπώσεις σας κάτω στα σχόλια.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social MediaBusted είστε!

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!