Everybody’s Golf VR

Τύφλα να 'χει ο Tiger Woods

Release Date
22/05/2019
PLATFORM
PlayStation VR
DEVELOPER
Clap Hanz, Smile Connect E!, Japan Studio
PUBLISHER
SIEE

Golf, το παιχνίδι που πάρα πολλοί από εμάς το έχουμε συνδέσει με την αριστοκρατία και πιθανότατα οι πιο πολλοί νομίζουμε ότι ‘απλά βαράμε το μπαλάκι του Golf‘ με το μπαστούνι μας. Η πραγματικότητα διαφέρει και έπειτα από την ενασχόλησή μου με το πιο Arcade Everybody’s Golf VR μπορώ να πω ότι θα ήθελα πολύ να πάω να παίξω σε ένα κανονικό γήπεδο. Το Everybody’s Golf είναι μία κλασσική Arcade Sport σειρά της Sony (o ίδιος ο Shuhei Yoshida είναι Fan του παιχνιδιού) και 2 χρόνια μετά το Everybody’s Golf του 2017 ήρθε η ώρα αυτό να μεταφερθεί στο PlayStation VR. Τι πιο σωστό και ακριβές από το να παίζουμε VR Golf με Motion Controls;

Ξεκινώντας το παιχνίδι το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε είναι να βάλουμε μεταξύ άλλων το ύψος μας (αν και εντοπίζει αυτόματα το δικό μας) και να τοποθετήσουμε τη κάμερα σωστά. Τo Everybody’s Golf VR, όταν παίζουμε όρθιοι, απαιτεί περίπου 3 μέτρα απόσταση από τη κάμερα ώστε να πιάνει το Headset και το ένα Move controller που θα χρησιμοποιήσουμε (ή Dualschock). Κάτι λιγότερο και θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα.

Έπειτα από σύντομο αλλά χρήσιμο Tutorial με τη μορφή απλών οδηγιών, είμαστε έτοιμοι να παίξουμε. Την πρώτη φορά όλα θα είναι κλειδωμένα: το Course, πόσες τρύπες θα παίξουμε, το Set με τα μπαστούνια μας, ο βοηθός μας. Εκτός από το Practice Course, το Forest Course με 3 τρύπες είναι ο μόνος τρόπος αρχικά και είναι μάλλον σοφή επιλογή αφού ήδη ο νεοεισερχόμενος έχει πολλές πληροφορίες να επεξεργαστεί.

Τι διαφορά έχει το 3-iron από το 5-iron; Τι κάνω; Απλά βαράω το μπαλάκι προς την τρύπα; Τι μου λέει η βοηθός; Ωπ, υπάρχει και αέρας στο παιχνίδι; Ωπ!, υπάρχει και Terrain που παίζει ρόλο; Ο χάρτης από ψηλά που βοηθάει; Να πετάξω το μπαλάκι ευθεία ή τακτικά εκεί που το Terrain είναι καλύτερο;

Όλες οι παραπάνω απορίες θα μας λυθούν παίζοντας το παιχνίδι φυσικά, ενώ λίγες μόλις επαναλήψεις του ιδίου αρχικού Course με 3 τρύπες θα μας δώσουν Level-Up και θα ξεκλειδωθεί το υπόλοιπο περιεχόμενο σταδιακά. To απλό Session με 3 – Holes κρατάει από 8 έως 15 λεπτά ενώ το 9 – Holes από 20 έως 30 λεπτά. Εκτός από το Forest Course υπάρχει και ένα πιο όμορφο αλλά πιο δύσκολο με θαλασσινή θέα καθώς ένα με θέμα από Jurassic park! Θα θέλαμε να υπήρχαν παραπάνω Courses η αλήθεια είναι αλλά το Golf δεν έχει να κάνει με την θέα αλλά με το να μάθεις τις τρύπες. Στο κάτω κάτω τα 3 διαφορετικά Courses έχουν 18 τρύπες το κάθε ένα, είναι διαφορετικής δυσκολίας και είναι και τα 3 πολύ όμορφα.

Το Everybody’s Golf VR είναι ένα ήρεμο παιχνίδι που προσωπικά με έκανε να χαθώ. H μη ύπαρξη μουσικής και ο αέρας σε συνδυασμό με την όμορφη παρουσίαση μας βάζει σε mood ενώ φυσικά το Spotify είναι διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή.

Χρειάζεται μία αυτοσυγκράτηση για τη σωστή βολή αλλά (ευτυχώς) σαν πιο Arcade τίτλος δεν είναι απαιτητικός η πολύ ρεαλιστικός στο πως βαράμε με το μπαστούνι μας. Είναι όμως πολύ ρεαλιστικό στο πως ευθυγραμμίζουμε το μπαστούνι μας αφού λίγο κλίση του θα κάνει το μπαλάκι μας να πάρει διαφορετική διαδρομή. Το ένα Move Controller που χρειαζόμαστε δουλεύει άψογα και τα Physics είναι τέτοια ώστε να νιώθουμε και να ζυγίζουμε τη βολή μας έπειτα φυσικά από κάποιες ώρες. Ιδιαίτερα χρήσιμο είναι το Practice Mode, ανά πάσα στιγμή με ένα κουμπί το μπαλάκι γίνεται διαφανές και ‘ προβάρω τη βολή μου – τα χέρια μου’ όπως βλέπουμε στα έργα. Εφόσον είμαστε έτοιμοι τότε, με το Address Mode κάνουμε τη βολή μας. Σιγά σιγά θα αλλάζουμε το μπαστούνι μας με κάποιο που μας βολεύει καλύτερα από το προτεινόμενο, (πιο μακρύ για πιο μακρινές βολές), θα ελέγχουμε τον αέρα, θα κρίνουμε καλύτερα.

Η διασκέδαση υπάρχει στο Everybody’s Golf VR και το ίδιο με εξέπληξε ευχάριστα αλλά υπάρχουν και κάποιες χαμένες ευκαιρίες. Δεν υπάρχει κάποιου είδους Championship και η όλη φάση είναι του στυλ “πάω ένα Σάββατο για Golf”. Η ύπαρξη Multiplayer ή έστω η εμφάνιση άλλων παιχτών ταυτόχρονα στο ίδιο Course θα έκανε το κάθε Session λιγότερο μοναχικό. Ενώ θα μάθουμε πως παίζεται το Golf κάποιοι κανόνες-όροι όπως το τί είναι το Par και το Birdie δε θα τους βρούμε μέσα στο παιχνίδι σε κάποιο Codex. Συνεπώς θα πρέπει να επισκεφτούμε κάποιο εξωτερικό σύνδεσμο όπως αυτόν. H προσθήκη του να οδηγούμε προαιρετικά το όχημα μας από τρύπα σε τρύπα θα έδινε παραπάνω πόντους σε ένα ήδη διασκεδαστικό παιχνίδι. Τουλάχιστον οι Fans των Golf παιχνιδιών μπορούν να συγκρίνουν τις επιδόσεις τους στο Global Leaderboard. Εν τέλει όμως τα 30 ευρώ που κοστίζει ο τίτλος χωρίς τα ελάχιστα προαιρετικά Add-Οns (Cosmetics) αποτελούν μία τίμια πρόταση που θα μας δει να ασχολούμαστε μαζί της παραπάνω καιρό από όσο νομίζουμε. Είναι τελείως διαφορετικό να παίζεις Golf πατώντας κουμπί από το να παίζεις με Motion Controls ακριβείας σε VR περιβάλλον.

Ακολουθεί ένα Gameplay Video από το ειδικό για Gameplay κανάλι μας στο Youtube, Busted Plays:

Ευχαριστούμε θερμά τη Sony Hellas για την παραχώρηση του παιχνιδιού για τις ανάγκες του Review.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ
Προσεγμένη παρουσίαση και ωραία Physics
Ακριβής Χειρισμός και Tracking
Διασκεδαστικό
Προσιτό στους νεοεισερχόμενους
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ
Απαιτεί χώρο όταν παίζουμε όρθιοι
Έλλειψη Multiplayer ή διαφόρων Ghosts
Έλλειψη Codex σχετικά με την ορολογία
Έλλειψη πρωταθλημάτων
7
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ
More Stories
Έρχεται η public beta του Red Dead Online