Δωρεάν VPN από τον Opera Browser

Η Opera πραγματοποιεί ένα πρωτοπόρο τέχνασμα ώστε να διαφοροποιηθεί, προσφέροντας σαν λειτουργία το δωρεάν VPN στους χρήστες. Η ενεργοποίηση VPN σημαίνει ότι τα δεδομένα επισκεψιμότητας των χρηστών δεν συλλέγονται από την Opera, ενώ οι ιστότοποι θα δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν τα δεδομένα τοποθεσίας και χρήστη.

Η εταιρία ανακοίνωσε χθες πως η εφαρμογής περιήγησης στα Android θα  αρχίσει να προσφέρει δωρεάν VPN. Το χαρακτηριστικό αυτό θα διαδοθεί σε παραπάνω χρήστες σταδιακά. Το VPN είναι ελεύθερο και απεριόριστο και ο χρήστης θα μπορεί να ορίσει την λειτουργία του σε τοποθεσίες στην Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία. Σε περίπτωση, όμως, που ο χρήστης θέλει να μην το χρησιμοποιήσει, μπορεί να απενεργοποιηθεί.

Το εγχείρημα αυτό είχε δοκιμαστεί και σε προηγούμενο χρόνο και για τις συσκευές Android αλλά και iOS, αλλά έλαβε τέλος πέρυσι. Η νέα στρατηγική στοχεύει απευθείας στο πρόγραμμα περιήγησης και αν επιτύχει θα δώσει στην Opera ένα πολύ ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και πιθανών πολλούς νέους χρήστες.

Ενώ το προηγούμενο εγχείρημα είχε δοκιμαστεί και στα iOS, αυτή τη φορά δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση για την συμμετοχή του στη νέα στρατηγική.

Πιστεύετε πως η νέα προσπάθεια της Opera θα επιτύχει; Επικροτείτε την λειτουργία VPN ενσωματωμένη σε προγράμματα περιήγησης; Γράψτε μας την άποψή σας στα σχόλια.

 

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media.

More Stories
Έρχεται το Child of Light 2;