Busted.gr

Apollo 11

Apollo 11

Όλοι γνωρίζουμε ή έστω έχουμε ακούσει κάτι για την αποστολή της NASA με το όνομα Apollo 11. Μια αποστολή που έμεινε με τη γνωστή φράση :  «Ένα μικρό βήμα, ένα μεγάλο άλμα για την ανθρωπότητα», η οποία αποδίδεται στον Νηλ Άρμστρονγκ κατά τη διάρκεια της προσσελήνωσης στην επιφάνεια του φεγγαριού.

Το στούντιο ανάπτυξης κατάφερε και δημιούργησε μια εμπειρία αξιολογότατη στο Apollo 11 VR, που μας βάζει κυριολεκτικά στη στολή του Αστροναύτη εκείνη την περίοδο. Ξεκινώντας από τη βάση της NASA και ανεβαίνοντας στον πύραυλο ξεκινάει η αποστολή μας, η οποία μπορεί να είναι απλή παρακολούθηση είτε διαδραστική σε λίγα σημεία. Τα γραφικά είναι αξιόλογα αναλογιζόμενοι το hardware του PS4 και του PS4 Pro, του VR αλλά και την ιδιαιτερότητα της εν λόγω εμπειρίας. Η σκηνοθεσία βρίσκεται σε υψηλότατα επίπεδα ενώ η εταιρία διευκρινίζει ότι κρατάει κάποιες αποστάσεις από τη NASA και τα αληθινά γεγονότα. Χωρίς αυτό να μειώνει στο ελάχιστο την εμπειρία μας βυθιζόμαστε κυριολεκτικά σε αυτό το experience.  Περιγράφει όμορφα τη διαδικασία επιβίβασης, δίνει στοιχεία για την έξοδο από την ατμόσφαιρα, την πορεία προς τη Σελήνη, το πως έγινε αυτό εφικτό, την προσσελήνωση και την βόλτα στο φεγγάρι! Όσοι νομίζετε ότι επειδή είναι εμπειρία ότι είναι εύκολο αν το βάλετε στο διαδραστικό ξεγελιέστε καθότι θα αντιμετωπίσετε μεγάλη δυσκολία προσαρμογής στο να κάνετε ότι πρέπει, αναλογιζόμενοι ότι τότε πραγματικά οι αστροναύτες ξεπερνούσαν τον εαυτό τους πολύ περισσότερο ίσως από σήμερα.

Η μουσική επένδυση στο Apollo 11 VR είναι υπέροχη και αυτή που πρέπει ενώ η σκηνοθεσία εξαιρετική. Οι συνομιλίες των αστροναυτών μεταξύ τους αλλά και με το κέντρο ελέγχου φαντάζουν πραγματικές, και πιθανόν να είναι. Όλα τα παραπάνω προσδίδουν μια αίσθηση ρεαλισμού και πολύ σαφούς αντίληψης του τι έγινε τότε. Μπορείτε να κοιτάξετε έξω από το παράθυρο σας και θαυμάσετε τη θέα σε κάθε σημείο που περνάτε. Μπορείτε να σηκώσετε το κεφάλι σας όταν είστε στη Σελήνη και να θαυμάσετε τη Γη από μακρυά. Θα νιώσετε παράξενα μόνος!

Πρόκειται για την καλύτερη μέχρι τώρα εμπειρία που κυκλοφορεί εκεί έξω. Και σίγουρα η χαμηλή τιμή της την κάνει πιο ελκυστική. Σε προσφορά μπορεί να την πετύχετε ιδιαίτερα χαμηλά και για εμένα αποτελεί σίγουρη αγορά. Όσοι έχετε στην κατοχή σας PlayStation VR με το που την παρακολουθήσετε θα νιώσετε δέος, θα νιώσετε πλήρεις και θα καταλάβετε ότι πλέον τα ντοκιμαντέρ αν σκηνοθετηθούν σωστά στο VR έχουν τεράστια δυναμική. Η εμπειρία ξεπερνάει κατά πολύ τα λεγόμενα πλανητάρια και οτιδήποτε έχετε πιθανώς δοκιμάσει.

 

Πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για Review: PS VR/PS4 Pro
Είδος Παιχνιδιού: Simulation/ Experience
Ημερομηνία κυκλοφορίας: /2018
Κυκλοφορεί για: PS4/ PS4 Pro, PC
Εταιρεία Ανάπτυξης: Immersive VR
Εκδότρια Εταιρεία: Immersive VR

 

7 I will fly to the moon...

The Good

  • Το καλύτερο PS VR experience
  • Σκηνοθεσία
  • Μουσική
  • Διαδραστικότητα
  • Immersive
  • Όχι motion sickness
  • Αρνητικά

The Bad

  • Θα ήθελα καλύτερο οπτικό τομέα
  • Μικρή διάρκεια
7 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός στο επάγγελμα αλλά και pure gamer από το 1990 μέχρι σήμερα. Πρώτη κονσόλα του το Sega Master System Ι μέσα στο 1990. Του αρέσουν όλες σχεδόν οι κατηγορίες παιχνιδιών ανεξαρτήτως πλατφόρμας. Παρακολουθεί στενά τις τεχνολογικές εξελίξεις σε ότι αφορά το gaming,τους υπολογιστές τα κινητά, τα tablets, το διαδίκτυο αλλά και τα gadgets. Αγαπημένο παιχνίδι το Skyrim. “I used to be an adventurer like you, then I took an arrow in the knee”

Powered by busted.gr busted.gr busted.gr