Το “Free” του App Store γίνεται “Get”.

Σε μία κίνηση που αφορά την προστασία των καταναλωτών φαίνεται να προχωρά η Apple. Η εταιρεία από το Κουπερτίνο άλλαξε την ονομασία του “Free” που βρίσκεται δίπλα σε μια εφαρμογή για να την κατεβάσουμε με το “Get”.

iPhone

Όπως θα δεις και στα παραπάνω screenshots που σου παραθέτω (είναι από το Αμερικάνικο App Store καθώς εκεί έχω λογαριασμό) , έχει έρθει η ενημέρωση και στους κατόχους.

Αυτό έγινε μετά από τις πιέσεις από την Ευρωπαίκή Επιτροπή και τις Ενώσεις Καταναλωτών καθώς η εκάστοτε free εφαρμογή δεν ήταν..free! Ήταν δωρεάν μόνο για να την κατεβάσεις αφού μέσα στο παιχνίδι υπήρχαν χρεώσεις για να περάσεις τις επόμενες πίστες ή να πάρεις εκέινο το σούπερ-σπαθί με τις φλόγες για να κερδίσεις κάποιον Σκοτεινό Μάγο.

Πολλές φορές επίσης τα παιδιά χωρίς να ξέρουν χρέωναν τις κάρτες των γονιών και έτσι μπήκε και το “In App Purchases” κάτω από την εφαρμογή για να μπορούν οι ίδιοι που τις κατεβάζουν να έχουν τον πλήρη έλεγχο. Μετά το Google Play λοιπόν ήταν και η σειρά του App Store να κάνει αυτή την αλλαγή.

Τι λες; Θα βοηθήσει στο να μην υπάρχουν ανεπιθύμητες χρεώσεις στο μέλλον;

More Stories
Batman Arkham Knight: Red Hood DLC και επίσημα