Busted.gr

Fortnite Battle Royale

Fortnite Battle Royale

Πιστεύω πως όλοι γνωρίζουμε την νέα τρέλα που εμφανίστηκε το καλοκαίρι με τα battle royale παιχνίδια. Έτσι και η Epic Games είδε την δίψα των παικτών για ένα τέτοιου είδους παιχνίδι στις κονσόλες και κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες το Fortnite Battle Royale. Πρόκειται για έναν κλώνο του PlayerUnkown’s Battlegrounds στον οποίο μοναδικός μας στόχος είναι να επιβιώσουμε.

Στο Fortnite Battle Royale βρισκόμαστε μέσα σε έναν τεράστιο χάρτη με 99 ακόμη παίκτες από όλο τον κόσμο και προσπαθούμε να σκοτώσουμε ο ένας τον άλλο με απώτερο σκοπό να παραμείνει μόνο ένας επιζών ή μια ομάδα με επιζώντες. Η solo εμπειρία είναι αρκετά δύσκολη γιατί όπως καταλαβαίνουμε μια 4αδα είναι πολύ πιο εύκολο να επιβιώσει. Το παιχνίδι είναι ακόμη σε early access περίοδο και έτσι έχει κάποια glitch και προβλήματα στον χρόνο που χρειάζεται το matchmaking, αυτό όμως δεν επηρεάζει πολύ την γενικότερη εικόνα του που είναι πολύ διασκεδαστική.

Το Fortnite έχει βασικές διαφορές με τον άμεσο ανταγωνιστή του (PUBG) γιατί σε αυτό βλέπουμε ότι μπορούμε να χτίσουμε διαφόρων ειδών κατασκευές από οχυρά μέχρι γέφυρες ή ένα απλό τοίχο για να κάνουμε revive έναν συμπαίκτη μας χωρίς να κινδυνεύουμε να σκοτωθούμε και εμείς οι ίδιοι. Επίσης, υπάρχουν rarities στα όπλα που αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το παιχνίδι λειτουργεί σαν MMO και όσο πιο σπάνια είναι τα όπλα τόσο περισσότερο damage κάνουν στον αντίπαλο. Έτσι έχουμε τα common (γκρι χρώμα), τα uncommon (πράσινο χρώμα), τα rare (μπλέ χρώμα), τα epic (μωβ χρώμα) και legendary (χρυσό χρώμα). Όσον αφορά το χτίσιμο που είπα πριν να πω ότι δεν χρειάζεται να αρχίσετε να χτίζετε μέσα στον χάρτη κατευθείαν κάποιο οχυρό. Αυτό σας κάνει στόχους για τους υπόλοιπους παίκτες οι οποίοι θα έρθουν σίγουρα για να σας σκοτώσουν. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να περιμένετε αρκετή ώρα έτσι ώστε να ελαττωθούν οι παίκτες και μόλις δείτε ότι φτάσατε π.χ. στους 15 τελευταίους τότε να αρχίσετε να κάνετε κινήσεις για να κερδίσετε το παιχνίδι.

Παίζοντας το παιχνίδι θα δείτε και μόνοι σας πόσο διασκεδαστικό είναι καθώς μπορείς να προσεγγίσεις την κάθε μάχη με διαφορετικό τρόπο. Σου δίνει επιλογές να χτίσεις πράγματα και να καταστρέψεις τα οχυρά του αντιπάλου με μια ρουκέτα ή μπορείς πολύ απλά να τρέχεις μέσα στον χάρτη και να βρίσκεις κρυψώνες για να επιβιώσεις από τις επιθέσεις των υπόλοιπων παικτών αλλά και τις καταιγίδας που οριοθετεί τον χάρτη και αν παραμείνεις σε περιοχή που έρχεται το πιθανότερο είναι να χάσεις. Πάνω σε αυτούς του μηχανισμούς η Epic κατάφερε να χτίσει ένα πιο χαλαρό survival παιχνίδι και να μας δείξει ότι μπορεί να υπάρξει και αρκετή διασκέδαση μέσω τις επιβίωσης.

Δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το παιχνίδι τα microtransactions καθώς μαστίζουν όλους τους f2p τίτλους αλλά και πολλούς AAA τίτλους οι οποίοι μπαίνουν και αυτοί σε μια φιλοσοφία “αρμέγματος” του κοινού. Ευτυχώς στην περίπτωση του Fortnite Battle Royale όλα τα πακετάκια που απαιτούν πραγματικά χρήματα προσφέρουν cosmetic αντικείμενα τα οποία δεν προσφέρουν κάτι ουσιαστικό στην ώρα της μάχης. Επίσης ένα ακόμη αρνητικό είναι ότι δεν υπάρχει σύστημα crafting όπως στο PlayerUnkown’s Battlegrounds. Δεν βρίσκουμε ούτε διαφορετικά σκοπευτικά για το όπλο μας ούτε γεμιστήρες που να γεμίζουν πιο γρήγορα κλπ. Είναι πιο απλά τα πράγματα καθώς όταν lootάρεις ένα όπλο δεν μπορείς να το μετατρέψεις και παραμένεις με το ίδιο όπλο μέχρι το τέλος του παιχνιδιού. Τέλος, λόγω της early access φύσης του παιχνιδιού πολλά στοιχεία του είναι ακόμη κλειδωμένα για παράδειγμα δεν υπάρχουν ούτε leaderboards αλλά ούτε και στατιστικά για να δούμε πως τα πηγαίνουμε. Αυτά βέβαια είναι θέμα ημερών να ενεργοποιηθούν και τότε θα υπάρξουν περισσότερες χρήσιμες λεπτομέρειες στα μενού για εμάς.

Εμφανισιακά το παιχνίδι βασίζεται στην πολυτραγουδισμένη Unreal Engine. H Epic όπως είπαμε και πριν έχει δώσει βάση σε καρτουνίστικα σχήματα και σχεδιασμούς για να κάνει πιο arcade την όλη εμπειρία. Η χρωματική παλέτα του παιχνιδιού είναι ζωηρή και ευχάριστη στο μάτι. Οι χαρακτήρες είναι λιγοστοί αλλά αυτό με τον χρόνο θα καλυτερέψει καθώς και θα υπάρξει μεγαλύτερο εύρος επιλογών γι’ αυτούς. Ο χάρτης του παιχνιδιού θυμίζει μια μεγάλη χώρα με δάση και διάφορα διάσπαρτα χωριά για να βρίσκουμε το loot μας. Να σημειώσω ότι είναι αρκετά εκνευριστικό το ότι για να ανέβεις σε αρκετούς λόφους θα πρέπει να χτίσεις, κάτι που δεν είναι πρακτικό και θα πρέπει να το αλλάξουν κάποια στιγμή.

Το Fortnite Battle Royale είναι ένα παιχνίδι που δίνει μια διαφορετική πνοή σε αυτό το genre που αναπτύσσεται συνεχώς και δέχεται πολλούς καινούργιους παίκτες κάθε μέρα. Η Bluehole φαίνεται ότι δεν υπολόγισε καλά τα χρονικά περιθώρια της για να φέρει το PUBG στις κονσόλες και αποκτά από το πουθενά έναν δυνατό αντίπαλο. Μένει να δούμε αν όλοι αυτή η τρέλα με τα battle royale παιχνίδια θα συνεχιστεί και θα εμφανιστούν περισσότεροι τίτλοι. Θα κλείσω λέγοντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη να κατεβάσετε το παιχνίδι, μιας και είναι δωρεάν, και να το παίξετε. Είναι ένας διασκεδαστικός τίτλος και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να παίξετε το συγκεκριμένο genre που πάει να γίνει το επόμενο next best thing στην βιομηχανία του gaming.

Το Fortnite Battle Royale είναι διαθέσιμο δωρεάν για PS4, Xbox One και PC.

Πείτε μας την γνώμη σας για το παιχνίδι; Θα του δώσετε μια ευκαιρία;

Αξίζει να παρακολουθήσετε στο Youtube τις αποτυχημένες προσπάθειες του υπογράφοντα με τον Δημήτρη Κουκ. καθώς και να κάνετε μια εγγραφή στον κανάλι μας για να έρχονται περισσότερα βίντεο σαν και αυτό.

Powered by busted.gr busted.gr busted.gr