Starfield
Starfield

Το Starfield θα τρέχει κλειδωμένο στα 30fps στις κονσόλες Xbox

Σύμφωνα με όσα επιβεβαίωσε η Bethesda

To αποκλειστικό στις κονσόλες του Xbox, Starfield θα τρέχει κλειδωμένο στα 30 fps στα Xbox Series X και S, όπως επιβεβαίωσε ο Todd Howard, επικεφαλής της Bethesda. Στο Xbox Series X, θα τρέχει σε ανάλυση 4K ενώ το Xbox Series S, θα τρέχει στα 1440p.

Μιλώντας στο IGN, ο Howard είπε ότι το Starfield μερικές φορές έτρεχε μέχρι και στα 60 fps στο Xbox αλλά η Bethesda είχε πάρει την απόφαση να κλειδώσει τον ρυθμό καρέ της επειδή «προτιμούμε τη συνέπεια».

«Νομίζω ότι δεν θα αποτελεί έκπληξη, δεδομένων των προηγούμενων παιχνιδιών μας, του τι επιδιώκουμε», «Υπάρχουν αυτοί οι τεράστιοι, ανοιχτοί κόσμοι, με τόση υπερλεπτομέρεια όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν», ανέφερε επίσης ο Howard.

Το Starfield είναι το μεγαλύτερο λανσάρισμα παιχνιδιών της Microsoft για το 2023 και έρχεται μετά την άφιξη του Redfall, το οποίο έλαβε αρνητική κριτική και εμπορικά δεν πήγε όπως αναμενόταν. Συγκεκριμένα, η Microsoft επικρίθηκε για την καθυστερημένη ανακοίνωσή της ότι το Redfall θα τρέχει επίσης στα 30 fps στα Xbox Series X|S, αφού προηγουμένως είχε παρουσιάσει ότι τρέχει στα 60fps αλλά σε… υπολογιστή.

Το Starfield αναμένεται στις 6 Σεπτεμβρίου αποκλειστικά σε κονσόλες Xbox (Series X & S) και φυσικά PC.