Έναν μήνα πριν την επίσημη ανακοίνωση των κορυφαίων συσκευών της Samsung για το 2018, έχουμε διαρροή από τον γνωστό leaker Evan Blass ο οποίος εκτός από το press image του Galaxy S9 και Galaxy S9+, έκανε γνωστά και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους!
Αρκετές οι αλλαγές μεταξύ των δύο flagships των Κορεατών και φέτος είναι η πρώτη χρονιά που υπάρχει τέτοια διαφοροποίηση μεταξύ του… μικρού και του μεγάλου μοντέλου. Εκτός από το μέγεθος της οθόνης που το S9 θα εξοπλίζεται με 5.8″ και το S9+ με 6.2″, έχουμε διαφοροποίηση και στη RAM και στην κάμερα.
Ξεκινώντας από την εξωτερική εμφάνιση των συσκευών, βλέπουμε ότι μοιάζουν πολύ με τους προκατόχους με την πιο κύρια διαφορά να είναι στα bezels και στην ανομοιομορφία τους καθώς το κάτω περιθώριο είναι αρκετά μικρότερο από το επάνω. Παρόλο που το πίσω μέρος των συσκευών δεν είναι ορατό από το press image, ο Blass αναφέρει ότι πρόκειται για γυάλινη πλάτη η οποία θα υποστηρίζει και ασύρματη φόρτιση ενώ άλλαξε θέση και ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων ο οποίος “κατέβηκε” σε ένα πιο λειτουργικό σημείο κάτω από την κάμερα και όχι δίπλα.
Όπως αναφέραμε, εκτός από το μέγεθος της οθόνης η οποία θα είναι Infinity,τεχνολογίας Super AMOLED, διαφοροποιούνται και ως προς την μνήμη RAM. Το Galaxy S9 θα εξοπλιστεί με 4GB RAM ενώ τo Galaxy S9+ θα ενσωματώνει 6GB. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι το Galaxy S9 φέρει 64GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου ενώ το S9+ 128GB! Τέταρτη και μεγαλύτερη ίσως για πολλούς αλλαγή είναι το setup της κάμερας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το Galaxy S9 θα εξοπλίζεται με μονή κάμερα σε αντίθεση με το μεγαλύτερο “αδερφάκι” του που θα έχει dual camera. Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τις κάμερες είναι ότι ο κύριος φακός θα είναι στα 12MP και θα έχει μεταβαλόμενο διάφραγμα από f2.4 σε f1.5 με τις συσκευές να μπορούν να τραβήξουν super slow motion βίντεο σε 720p με 480fps αν και μέχρι στιγμής οι φήμες λέγανε για 1080p στα 480fps. Η μπροστινή κάμερα θα είναι στα 8MP και για τα δύο. Στις περισσότερες αγορές θα κυκλοφορήσουν με τον Exynos 9810 o οποίος θα έχει ΑΙ στοιχεία ενώ στις Η.Π.Α θα έρθουν με τον Snapdragon 845.
Όπως όλα δείχνουν αυτά θα είναι τα τελικά specs των συσκευών και έτσι θα δείχνουν εμφανισιακά τα flagships των Κορεατών αλλά πριν οτιδήποτε γίνει επίσημο από την ίδια την εταιρεία, καλό είναι να κρατάμε κάποιες μικρές επιφυλάξεις. Πώς σας φαίνονται;

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media.





