Μπορεί τις τελευταίες μέρες να μονοπωλεί το ενδιαφέρον το μπλοκάρισμα της εξαγοράς της Activision-Blizzard από τη Microsoft από το Competition and Markets Authority (CMA) της Μεγάλης Βρετανίας (UK), με το αιτιολογικό ότι η ενδεχόμενη αποκλειστική χρήση των παιχνιδιών της Activision-Blizzard στο Cloud Gaming της Microsoft θα δώσει στην τελευταία ένα σημαντικό προβάδισμα, εντούτοις ήδη 7 χώρες έχουν εγκρίνει αυτή την εξαγορά, με τελευταία να δίνει την έγκριση η εμπόλεμη Ουκρανία.
Οι χώρες αυτές λοιπόν μαζί με την Ουκρανία είναι οι Νότια Αφρική, Ιαπωνία, Χιλή, Βραζιλία, Σαουδική Αραβία και Σερβία. Αν αναρωτιέστε τι γίνεται με την Ελλάδα, εμείς ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση οπότε η έγκριση θα δοθεί, αν δοθεί, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία έχει περιθώριο να εκδώσει τελική απόφαση μέχρι τις 22 Μαΐου του 2023.
Η Microsoft τέλος, σχεδιάζει να κάνει έφεση κατά της απόφαση του CMA της Μεγάλης Βρετανίας ενώ έχει να αντιμετωπίσει και ένα δικαστικό αγώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες από το FTC (Federal Trade Commission).
Όπως καταλαβαίνετε υπάρχει δρόμος ακόμα.
Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!