Δε θα ρωτήσω καν αν σας έλειψα, το προηγούμενο άρθρο είναι ακόμα ζεστό. Γράφω και σαν τον Flash πανάθεμα με ο αρθρογράφος του ονείρου. Τα χαιρετίσματα μου λοιπόν εκεί έξω και από τη μικρή οθόνη ας μεταφερθούμε στη μεγάλη και συγκεκριμένα στον λόγο που «ξεσηκωθήκαμε» (να βάλω και το uprising στη μέση. Καλά σκάω!) εγώ και το άλλο μου μισό να πάμε βραδιάτικα σαν επιστράτευση (μιας και με βάση την τρέχουσα επικαιρότητα, παίζει να ξεκινήσω να κάνω και μια πρόβα τη στολή, αν βέβαια μου χωράει ακόμα) για να δούμε τη νέα ταινία Pacific Rim: Uprising. Η αλήθεια είναι πως η πρώτη ταινία δε με χάλασε κιόλας και ήταν κάπως outsider και συμπαθητική μέχρι έναν βαθμό, υπό την έννοια πως ΟΚ είχε τη δοκιμασμένη συνταγή του «όσο πιο μεγάλο CGI robot μέσα, τόσο το καλύτερο» και επειδή ακριβώς νίκησε κατά κράτος (όχι δε λέω για το επερχόμενο God Of War) σε αυτό, την έβλεπες ευχάριστα. Έτσι λοιπόν η όρεξη μου για το 2 είχε ανοίξει από τότε, σα να είχα πλακώσει αλύπητα όλα τα ορεκτικά πριν το κυρίως πιάτο…
Σε ακούω λοιπόν αναγνώστη μου ανεξαρτήτου μεγέθους, φύλου και λοιπά να έχεις απορίες για τον θείο Γιώργο: Ήταν ρε χοντρέ καλή η ταινία ή να πάω να δω Voltron μαζεμένα; Έλεγε τίποτα το μαραφέτι ή να περιμένω κλεισμένος στο σπίτι μέχρι να βγει επόμενη ταινία Transformers; Τελικά η Force ήταν με τον πρωταγωνιστή; (έλα μη μου πεις πως δεν έκανες και εσύ αυτόν τον χαβαλέ όταν είδες το trailer… ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ! Βάναυση συμπεριφορά που συνδέουμε έναν ηθοποιό με έναν μόνο ρόλο… Ε να μη δεχόταν, τι του φταίμε;) Να πάω να χαλάσω λεφτά θείε Γιώργο στην ταινία ή να τα κρατήσω για να πάρω επιτέλους τη λαμπάδα Power Ranger, που δε μου πήραν ποτέ όταν έπρεπε; Ήρεμα και θα τα πούμε όλα παρακάτω (μιας και θα γράψω τα κλασσικά μου σεντόνια ως γνωστόν). Οπότε: ΦΩΤΑ, ΚΑΜΕΡΑ ΚΑΙ… Ρε παιδιά, ρε παιδιά! Οργανωθείτε λίγο. Η ταινία είναι το Pacific Rim, δεν έχουμε ρόλο ούτε για τον Godzilla, ούτε για τον Megazord! Πείτε τους να φύγουν και θα τους ειδοποιήσουμε εμείς… Πάμε πάλι. ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ!!
Μεταμαθηματικά λοιπόν (aftermath άσχετοι από την αγγλική γλώσσα) και η ιστορία μας λαμβάνει χώρα ένα διάστημα 10 χρόνων μετά από τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, στη φάση που κάνει ανάρρωση ο ντουνιάς από την ασθένεια Kaiju. Κάποιες πόλεις και χώρες γενικά την πάλεψαν στα ίσια και μπόρεσαν να ανακάμψουν, ενώ άλλα μέρη έμειναν ερειπωμένα, λες και τέλειωσε μια συναυλία των Slayer (εντάξει δεν είμαι μεταλλάς, αλλά υποθέτω θα σπάει ένας συναυλιακός χώρος, τι στο καλό!). Επειδή λοιπόν έχουν γνώση οι φύλακες μετά από την πρώτη διακριτική επίθεση γιγαντιαίων τεράτων, η ανθρωπότητα σου λέει δεν τη ξαναπατάω έτσι απλά αγάπη μου και διατηρεί εν ενεργεία μερικές μονάδες Jaeger (είμαι ο μόνος που αυτόματα βάζω ένα meister κολλητά και μιλάμε για την πιο επική τοποθέτηση προϊόντος; ) για παν ενδεχόμενο. Μην τη βρούνε από πίσω σαν τη Γραμμή Μαζινό.
Όμως δεν είναι μόνο ο στρατός (ή τέλος πάντων όποιο σώμα είναι υπεύθυνο) που έχει μεγάλα ρομπότ έτοιμα για τσαμπουκάδες με ρόπαλα και σανίδες. Μετά την πρώτη μάχη και τα πεσμένα κουφάρια των mechs που έμειναν να σκουριάζουν, μερικοί κονιόρδοι θα έλεγε κάποιος (με την ακριβή πάντα επιστημονική ορολογία, γράφεται με δ και όχι με τ) βρήκαν την ευκαιρία να κλέψουν κομμάτια από τα Jaeger ( δε ξέρω αν πρέπει να βάζω s στο τέλος, παράτα με!) και να τα πουλάνε στη μαύρη αγορά για κέρδος. Αυτό θα πει υγιής επιχειρηματικότητα.
Ένας τέτοιος λοιπόν μαυραγορίτης ήταν στην ταινία και ο Jake Pentecost (John Boyega) (και ΟΧΙ δεν είναι ρατσιστικό αστείο, μη ξεκινήσεις εξυπνάδες. Please!) που ο τύπος εμπορεύεται τα ΠΑΝΤΑ κυριολεκτικά. Από μηχανικά μέρη των κατεστραμμένων ρομπότ, μέχρι καυτερές σάλτσες για το φαγητό… (δε σου κάνω καμία πλάκα, στην ταινία ο έτσι χαιρόταν με ένα μάτσο Ασιατικές καυτερές σάλτσες, που άμα βγει 3 να πάω αν είναι να του πάρω ένα container από τέτοια! Ήρεμα Γιώργο και ανάσες, ακόμα λες την πλοκή… Είναι μόνο μια ταινία και είσαι επαγγελματίας!). Έτσι λοιπόν ο hustler μας περνάει τη ζωή του στην παρανομία και την αλητεία (δε θυμάμαι αν έχω κάνει το αστείο με τον Stan, οπότε πες πως δεν το έχω κάνει και γέλα από ευγένεια) μέχρι που αυτή του η ζωή τον φέρνει να συναντήσει τη νεαρή Amara Namani (Cailee Spaeny), που όχι μόνο μαζεύει και αυτή κομμάτια από σπασμένα Jaeger αλλά έχει φτιάξει και το δικό της! (15 χρονών και φτιάχνει ρομπότ, όταν εγώ δεν πάλευα ούτε Lego) Βέβαια το να φτιάχνεις δικά σου ρομπότ επειδή έτσι σου κάπνισε είναι όσο να πεις λίιιιιγο παράνομο, οπότε και ο νόμος θα πέσει βαρύς σαν το ρομπότ που έφτιαξες.
Μη σας τα πολυλογώ, ξαφνικά blows nose (κοινώς σκάει μύτη, που παίζει να το έχω ξαναπεί, αλλά δε με νοιάζει και είπαμε ΔΕ ΘΑ ΜΕ ΚΡΙΝΕΙΣ!) η ρομποαστυνομία ένα πράμα με κωλοφτιαγμένα ρομπότ που έχουν νίκελ ζάντες ΕΕΕΕ τα επίσημα και ελεγμένα με ISO Jaeger, τους μαζεύουν με τη βοήθεια του Nate Lambert (Scott Eastwood ή αλλιώς έφτυσε-ο-πατέρας-μου-και-τσουπ-βγήκα) και τους λένε «μάγκες διαλέχτε, φυλάκα ή υπηρεσία στην ανθρωπότητα». Βέβαια πριν διαβάσατε το όνομα Pentecost, που ίσως τον θυμάστε σαν ήρωα από την πρώτη ταινία (που μας το θυμίζει το trailer) και «ωτιθαύμα!», είναι ο γιος του τώρα εδώ που «ωτιθαύμα!» είναι και πρώην πιλότος των ρομπότ και «ωτιθαύμα!» είναι και καλός ο μπαγάσας όταν θέλει, αλλά επειδή δε γούσταρε και πολλά την έκανε με ελαφρά, ΑΛΛΑ «ωτιθαύμα!» ήταν ο πιλότος που πιλοτάρανε ένα ρομπότ μαζί με τον Nate. Επειδή όμως δεν μπορούν και πολύ μακριά του και μιας και το έφερε η άτιμη αυτή κινηματογραφική μοίρα, «ωτιθαύμα!» είναι πάλι στην ενεργό δράση για να δώσει πιο πολύ φως και από τον προβολέα του Batman. Έτσι λοιπόν μπαίνει στην υπηρεσία της Βασίλισσας ΕΕΕΕ ήθελα να πω της ανθρωπότητας, όχι μόνο για την αστυνόμευση κατά των παράνομων Jaeger, αλλά και της ενδεχόμενης επίθεσης από Kaiju. Μαθήματα κλισέ ιστορίας 101, αλλά έχουμε πει δε σε νοιάζει σε τέτοιες ταινίες. (Γιώργο δείξε λίγο χαρακτήρα μπροστά στα παιδιά και μην τσαντίζεσαι…)
Αλλά πάρα το όλο «ωτιθαύμα!» reunion, ο καπιταλισμός δεν μπορεί να αφήσει σε ησυχία τους πρωταγωνιστές μας. Έτσι λοιπόν μια εταιρεία θέλει να τζάσει από το πιλοτήριο τους 2 (ή και παραπάνω καμιά φορά, δεν κρίνουμε πόσο μερακλήδες είναι) πιλότους και να γίνεται η δουλειά μόνο με έναν από απόσταση (κοινώς η εκεί έκδοση του «θα κάνω έρωτα μαζί σου με τηλεπάθεια»). Αλλά κάθε σχέδιο έχει και ψεγάδια κρυφά και φανερά, οπότε και μένει να δούμε τι πήγε στραβά και έχουμε πάλι Kaiju στον πλανήτη (όπως μας είπε ΣΤΕΓΝΑ το trailer) και πως οι πρωταγωνιστές μας θα τα κάνουν να φτύσουν το μπλε αίμα τους στο χώμα!
Ελάχιστα θα αναφερθώ στους χαρακτήρες της ταινίας, που τους δόθηκε αρκετά μεγάλη βάση. Σε ταινία με ρομπότ. Άνθρωποι κατά κύριο λόγο. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΑΠΟ ΤΩΡΑ!! Η ΤΑΙΝΙΑ ΕΠΑΘΕ TRANFORMERS! Αλλά οκ κρατήσου λίγο Γιώργο. Πες λίγο ακόμα για το έμβιο υλικό.
Λοιπόν ας είμαστε ειλικρινείς, δε βλέπεις μια τέτοια ταινία για την ερμηνεία των ηθοποιών μέσα, όσο για να ακούς τον ήχο από τα μέταλλα που χτυπάνε και σκορπίζουν καταστροφή σε κάτι. Ο Boyega σαν πρωταγωνιστής μέσα δεν είναι δα κάτι τρομερό, απλά ο ρόλος νομίζω πως γενικά ήταν κάπως βαρύς για εκείνον. Κοινώς έπεσε λίγο η ταινία πάνω του σε αρκετές φάσεις, ιδιαίτερα σε κλιμακώσεις και λοιπά, που ΟΚ δεν είναι πως έπεισε κιόλας πως είναι ο σωτήρας του κόσμου… Θα μου πεις «ρε χοντρέ δεν το έχεις ξαναδεί αυτό; Εννοούμε δηλαδή ο outsider και αληταράς αλλά με χρυσή καρδιά Rolex που το έχει και θα γίνει εν τέλει ο ήρωας;». Ναι, ναι έχετε δίκιο όσοι το πείτε και πραγματικά δε με νοιάζει τόσο η απόδοση, απλά δε ξέρω αν στην προκειμένη δούλεψε καν.
Από όλους τους χαρακτήρες, ο μόνοι που μας έγιναν κάπως πιο γνωστοί ήταν του Jake και της Amara, με της τελευταίας να είναι κάπως πιο ιδιαίτερη η περίπτωση. Μάλιστα η μικρούλα μέσα στην ταινία αποδείχθηκε ταλεντάκι όσο να πεις και έπαιξε αρκετά καλά τον ρόλο της. Στην περίπτωση όμως του Boyega, έβλεπες πραγματικά μια λίγο πιο badass έκδοση του Finn με το όλο concept του «η ομάδα να κερδάει και δε με νοιάζει τίποτα άλλο». Γνώμη για τον έτσι θα αποκτήσω αν τον δω και σε κάτι άλλο, μιας και ακόμα δε ξέρω αν με επηρεάζει το Last Jedi, αλλά και εδώ όπως είπα τον είδα απλά σε λίγο διαφορετικό Finn. Τώρα αν φταίει το ταλέντο του ή ο εδώ ρόλος, δεν μπορώ να το πω με σιγουριά… Άρα καταλήγεις πως οι «πρωταγωνιστές» είναι ένα κολλάζ από κλισεδιές!
Όσο για το υπόλοιπο crew της ταινίας, ήταν πιο αδιάφορο και από το να βλέπεις ΤΗΛΕΚΥΒΟ σε επανάληψη. Μπορεί όλοι να είχαν λίγο η πολύ τις στιγμές τους, αλλά στην κυρίως ροή της ταινίας απλά γέμιζαν κάπως κινηματογραφικό χρόνο, με κάποια ας πούμε πυροτεχνήματα έμπνευσης σε φάση «μαμά, δες με που κολυμπάω χωρίς μπρατσάκια». Πιστεύω πως σε μερικές ταινίες, όπως αυτή, υπάρχει μια βάση δεδομένων από generic χαρακτήρες, σαν το παιχνίδι Μάντεψε Ποιός. Οπότε δουλεύουμε με την όλη φιλοσοφία «έχει μάτια; Α! Είναι ο Μπάμπης!» (οποιαδήποτε ομοιότητα με έναν αναγνώστη είναι καθαρά συμπωματική. Δεν παίζεις Μπάμπη στην ταινία, ηρέμησε. Βασικά σώθηκες ομολογουμένως που δε σε πήρε τηλέφωνο ο ατζέντης σου!)
Σε ακούω όμως αναγνώστη μου να ρωτάς «κάτσε ρε χοντρέ, θα μας τρελάνεις. Από τη μια λες πως γενικά το cast δεν έκανε κάτι τρομερό μέσα, αλλά από την άλλη μας λες πως η ταινία έπαθε Transformers. Τι έχεις μέσα στο κεφάλι σου βλαμμένε τύπε;;» και θα σας απαντήσω ευθύς αμέσως.
Πάμε γενικά για το πόνημα λοιπόν. Η ταινία στο τουλάχιστον 60%-70% της ήταν αρκετά νωχελική και έδωσε βάση κυρίως στην ανθρώπινη ιστορία και δράμα, αλλά που σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν έγινε με τρόπο που να σε νοιάζει. Κοινώς άμα έβλεπες την πλειοψηφία των χαρακτήρων, ενώ είχες δει την ταινία, να σφαδάζουν στο δρόμο από πόνο και οδύνη, παίζει να πήγαινες επιδεικτικά να τους πατήσεις άλλη μια στο κεφάλι. Το τράβηξαν ενώ δε σε ένοιαζε, δε σε έκανε να αγωνιάς και στο τέλος φεύγεις με το όλο «συγγνώμη κύριε ποιος είστε». Όμως οκ προφανώς δεν πας σε μια τέτοια ταινία για βαριά κουλτούρα, το είπαμε αυτό άλλωστε, ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ!! Δεν είχε καν πολλές σκηνές δράσης στο ποσοστό της ταινίας που ανάφερα!
Παιδιά ειλικρινά δεν είμαι τυφλός, ούτε είμαι άδικος πιστεύω με ό,τι βλέπω. Αλλά μέχρι και λίγη ώρα πριν το τέλος, ενώ στο trailer δείχνει να γίνεται της κακομοίρας στην ταινία, μάντεψε αυτές οι σκηνές από πού κυρίως είναι… ΚΑΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ! ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ!!
Ειλικρινά ρε παιδιά, ενώ την πρώτη ταινία τη θυμάμαι πολύ πιο γεμάτη σε μάχες με τα μεγάλα ρομπότ σε σεβαστό ποσοστό της διάρκειας της, εδώ δε ξέρω τι πάθανε. Δεν είναι δα πως δεν τους βοηθούσε ακόμα και το υποτυπώδες σενάριο. Έχεις ΠΑΡΑΝΟΜΑ robots. ΒΑΛΕ ΤΑ ΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ ΚΑΠΟΙΑΣ ΘΕΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΑ! Δέχομαι πως ας πούμε θέλανε να δείξουν πως δεν υπάρχει «άμεση απειλή» υπό την έννοια «Α! Ξέρεις, χαλάρωσε και τα Kaiju τα κλείσαμε έξω. Έλα μωρέ τι άλλο να μας τύχει!», αλλά όχι φίλε μου να πετάς το όλο παράνομα, να βλέπω κάτι μέσα αλλά μετά ξεχνάμε πως το γράψαμε… Μην είσαι από αυτούς σεναριογράφε. Ιδιαίτερα όταν μέσα θα μπορούσες να μου έχεις 5πλάσια δράση, μόνο από αυτό…!
Εδώ να πω πως ακόμα και κάποιος να δικαιολογήσει το γεγονός πως ήθελε η ταινία να σου κρατήσει κάπως έκπληξη το όλο the Kaiju are coming σαν τον μύθο με την ατάκα για τους Βρετανούς στην Αμερική, πραγματικά δε με έπεισε ούτε εκεί. Με ένα-δύο σκηνές έπαιρνες γραμμή που το πάει, αλλά ΟΚ δεν το είχες και πολύ καθαρό, αλλά ακόμα και όταν σου έκανε το reveal του τι παίζει, δε σε έκανε να σηκώσεις φρύδι και να πεις «wow!» με την καλή έννοια… Έπαιξε λίγο υπέρ του δέοντος deus ex machina, που δεν είναι ρε φίλε πως σε νοιάζει και τόσο σε τέτοιου είδους ταινία (δε με νοιάζει να το λέω μέχρι να σβήσει ο ήλιος), αλλά όχι όμως να μου στηρίζεις το σενάριο σε κάτι, να μου το εξαφανίζεις εντελώς, να βρίσκεις έναν τρόπο να πεις «ώπα και να ‘μαι!» σε αυτό, αλλά με έναν τρόπο που ήταν απλά αδιάφορος στην τέλεση του! Κοινώς δώσε λίγο παραπάνω ζουμί στο σενάριο, αλλά αφού επιλέγεις να μην έχεις καν τέτοιο, ή έστω καλύτερους διαλόγους μέσα (που επιμένω σε τέτοια ταινία πες δεν παίζει ρόλο), ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΒΑΛΕ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΛΛΟ ΚΑΙ ΠΟΝΟ ΣΕ ΔΟΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ!! Ειδικά για το θέμα διαλόγων, θα αναφερθώ στο γεγονός πως ΟΚ είχε τον χαβαλέ του μέσα, αλλά δε ξέρω ήθελα ελάχιστα παραπάνω. Υποκειμενικό ίσως το τελευταίο, οπότε αν γράψεις λάθος ΟΚ θα το δεχτώ.
Μάλιστα θα σας spoil-άρω ελαφρώς κάτι, γιατί με τσάντισε όταν το είδα στο trailer πάλι τώρα που γράφω το άρθρο. Συγκεκριμένα στο trailer, μας δείχνει πως μέσα υπάρχουν πόσα Jaeger έτοιμα για τσαμπουκάδες μετά από τηλέφωνο που έπεσε για μανούρα. Ε! Μέσα στην ταινία δεν τα βλέπουμε σχεδόν καθόλου, παρά μόνο προς το τέλος που είπανε οι σεναριογράφοι «εντάξει μωρέ, κρίμα είναι, μη σκουριάσουν κιόλας, δεν τα καλύπτει και η εγγύηση άλλωστε για τέτοια». Όχι παραγωγέ, αν θες να έχεις καλή ταινία, σκάσε λίγα παραπάνω στους σχεδιαστές τριών διαστάσεων (3d animators απλά ήθελα να εξασκήσω λίγο τα ελληνικά μου, μην κρίνεις!) να βάλουν τα Jaeger να χορεύουν brake και να διαλύουν την πόλη κυριολεκτικά στον ρυθμό τους! Μπορεί η ταινία να μην έπαθε Power Rangers από την άποψη πως άργησε τόσο πολύ να μας κάνει αποκάλυψη πως ΟΚ τα μεγάλα ρομπότ είναι trend ένα πράμα, αλλά κρίνοντας με γνώμονα πως μια δεύτερη ταινία πρέπει έστω θεωρητικά να είναι καλύτερη από την πρώτη της, τουλάχιστον στο κομμάτι πέφτει μέταλλο (μιας και ξύλο θα ήταν άμα βλέπαμε αγώνα πυγμαχίας του Πινόκιο), θα έπρεπε να είναι 5 φορές πιο γεμάτη. Σταματάω γιατί ΓΙΑ ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΔΕ ΓΡΑΦΩ!!
Αφού λοιπόν πήρα ανάσες και κατέβασα τα επίπεδα αίματος στο κεφάλι μου, πάμε στο βασικό λόγο να δεις την θεωρητικά την ταινία: τα εφέ. Σε γενικά βαθμό η ταινία σε αυτό το κομμάτι ήταν αρκετά ικανοποιητική και οι όσες σκηνές είχαν μέσα Jaeger, δε σε άφηναν να είσαι αδιάφορος. Το animation έβγαζε τον όγκο και το βάρος των κολοσσιαίων ρομπότ σε πληρότητα, δείχνοντας σου πως ΟΚ δεν μπορούσαν να χορέψουν μπαλέτο από γνωστό ρωσικό σχήμα (τα Bolshoi λέω αστοιχείωτε αναγνώστη) και ΟΚ να πέσει fireball να με κάψει αν πω πως δεν ήταν όμορφα στο σύνολο.
Εξαίρεση στο όλο βαρύ και ασήκωτο αποτελεί ένα συγκεκριμένο Jaeger που αν και εξηγείται μέσα πως λόγω κατασκευής, μπορούσε να είναι πιο ευκίνητο, οι animators μέσα αποφάσισαν πως έπρεπε να πάθει ninja και το είδαμε σε κάτι φάσεις να είναι έτοιμο να κατεβεί για ασκήσεις ενόργανης στους Ολυμπιακούς. Εντάξει δέχομαι πως θέλανε μέσα να βάλουνε και λίγο anime σαν φόρο τιμής ίσως ένα πράμα, οπότε εντάξει πες το παραβλέπουμε…
Βέβαια κατά την ταπεινή μου γνώμη (που έχουμε πει δεν είναι ταπεινή και σε δοκιμάζω μόνιμα να δω τι θα πεις) σε μερικές σκηνές το παρακάνανε με το όλο διαλύουμε το σύμπαν, μιας και σε κάποιες σκηνές σκεφτόμουν πως ΟΚ αν είναι φίλε να διαλύεις όλη την πόλη και να γεμίζεις τα νεκροταφεία με collateral damage victims, καλύτερα μείνε στην άκρη και άσε τους κακούς να κάνουν τη δουλειά. Παίζει να έχεις λιγότερες απώλειες πριν τους τίτλους τέλους της ταινίας!
Κατά κύριο λόγο πάντως αυτό που μου έκανε κάπως αίσθηση με τα εφέ, είναι πως έλειπαν τα πιο απτά και πρακτικά εφεδάκια. Αυτό βέβαια είναι κάπως υποκειμενικό και εντάξει στο 2018 αισίως, μπορεί κάποιος να θεωρεί ηλίθιο το γεγονός πως με τέτοια τεχνολογία πρέπει να κάνεις κάτι στο χέρι που λένε. Αλλά δε ξέρω, εγώ θέλω κάπως τον ρομαντισμό και το πιο αληθοφανές στο μάτι. Που ειδικά σε μια σκηνή σχετικά στην αρχή που έδειχνε υποτίθεται φόντο τα ρομπότ ενώ μιλάγανε οι ηθοποιοί, μόνο λεζάντα με επιγραφή «εδώ η καλή green screen» δεν είχε… Πρέπει να μαζέψω κόσμο από επαγγελματίες εδώ Ελλάδα, να τους δείξω πως πρέπει να γίνει. Αναγνώστες μου πάμε ένα kickstarter όλοι εμείς οι μερακλήδες.
Τέλος, όπως πάντα θα αναφέρω το μουσικό σκέλος, που στην ταινία ήταν ΟΚ υποθέτω. Το main theme από την προηγουμένη έπαιξε σε κάποιες στιγμές (που είναι δυνατή πενιά όπως και να έχει ομολογουμένως) αλλά γενικά το υπόλοιπο ήταν κάπως απλά υπαρκτό και απλά συνόδευε τις σκηνές όπου υπήρχε. Δεν ήταν δα πως οι Dream Theater βγάλανε καινούργιο album.
Πάμε λοιπόν να κάνουμε ταμείο πάλι, για δεύτερη φορά μέσα σε μερικές μέρες. Σας κακομαθαίνω και θα με θεωρείται δεδομένο. Ήταν λοιπόν καλή ταινία; ΟΧΙ. ΔΕΝ ΗΤΑΝ! Πραγματικά ό,τι κι αν διαβάσω μετά και όσο άδικο μπορεί να έχω για μερικούς που θα τη δουν, το θέμα είναι ένα: είναι μια ταινία που κλασσικά άλλο προϊόν είχε και διαφήμιζε και άλλο εν τέλει μας παρέδωσε στην πόρτα μας. Για μένα παιδιά, οι προσδοκίες που δημιουργεί μια ταινία, πρέπει να είναι ανάλογες του τελικού αποτελέσματος που θα λάβεις στα χέρια σου. Είναι ο λόγος που καμιά φορά, ειδικά στο σήμερα, έχει μερικά διαμάντια που θάβονται και ένα μάτσο περιττώματα (είδατε είμαι κύριος πλέον, δεν έχω αγοραίο λόγο) να μου γίνονται ταινιάρες ΣΑΝ ΤΟ THOR!! (έλα έβλεπες πως θα έρθει) Η ταινία πραγματικά ήταν λαμπρά η 2η κατηγορία. Έδωσε βάρος στο hype, έδωσε βάρος στο γεγονός πως είχε μέσα έναν αναγνωρίσιμο από άλλη ταινία ηθοποιό (βλέπε Boyega), έδωσε βάρος στο να κάνει ένα trailer που θα σε οδηγήσει σε ένα ερέθισμα κάπου χαμηλά ομολογουμένως, αλλά εκεί που δεν έδωσε βάση είναι να κάνει μια ταινία που να βγεις και να πεις «φέρτε μου το 3, αλλιώς ξεκινάω διάβασμα να κάνω το δικό μου Jaeger». Η ταινία πραγματικά ήταν κακή. Κυρίως επειδή στο μεγαλύτερο μέρος της δε γινόταν πρακτικά τίποτα και μετά από μερικές σκηνές έβλεπες την Κόλαση του Δάντη χωρίς περικοπές. Αυτό λοιπόν εμένα προσωπικά με έκανε να πω πως «αφού το κάνεις εδώ ταινία, γιατί δεν το έκανες ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ;;». Είναι αυτό που λέω πως μερικές ταινίες είναι το λεγόμενο «ξέπλυμα χρήματος», που τουλάχιστον θα έπρεπε να αφορούν ίσως μικρότερες παραγωγές. Ιδιαίτερα όταν βλέπεις με μεγάλα γράμματα το λογότυπο της Universal στην αρχή και στο τέλος της ταινίας σκέφτεσαι πως μερικές εξολοκλήρου Κινέζικες παραγωγές, είναι μερικά επίπεδα παραπάνω… Επίσημα λοιπόν κατηγορία «βάλε αν δεν έχει κάτι άλλο καλύτερο» από μένα, με συνοδεία τυμπάνων και κρουστών! Αυτά και τα λέμε παίδες κάθε τύπου και εργοστασιακής ρύθμισης. Μέχρι το επόμενο άρθρο, τα σέβη μου και μιλάμε στα σχόλια για τα υπόλοιπα!
Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!