Ο ιδρυτής των Arkane Studios δηλώνει πως το Game Pass δεν είναι βιώσιμο

Ο ιδρυτής των Arkane Studios, Raphael Colantonio, έκανε κάποιες σκληρές δηλώσεις για το Game Pass  στο X , αποκαλώντας το ως  «μη βιώσιμο μοντέλο» που «βλάπτει τον κλάδο». Είπε επίσης ότι η ικανότητα της Microsoft να ξοδεύει «άπειρα χρήματα» στην πλατφόρμα κάποια στιγμή θα σταματήσει. 

Ο Colantonio συνέχισε λέγοντας ότι η Microsoft θα «σκοτώσει τον ανταγωνισμό ή θα τα παρατήσει» και ότι οι παίκτες προτιμούν την υπηρεσία μόνο επειδή «η προσφορά είναι πολύ καλή για να είναι αληθινή»

Τα σχόλιά του έρχονται μετά τις μεγάλες απολύσεις της περασμένης εβδομάδας, κατά τις οποίες η Microsoft απέλυσε πάνω από 9.000 άτομα . Πολλοί από τους επηρεαζόμενους υπαλλήλους ασχολούνταν με τα τμήματα παιχνιδιών της εταιρείας  Τα Halo Studios έχασαν προσωπικό , όπως και το Studio του Candy Crush, King. Ορισμένα στούντιο έκλεισαν και πολλά παιχνίδια ακυρώθηκαν

Ωστόσο, η γενική άποψη είναι ότι η συνεχιζόμενη επένδυση της Microsoft στην Τεχνητή Νοημοσύνη έπαιξε ρόλο σε αυτές τις απολύσεις και όχι η ύπαρξη του Game Pass. Ο Colantonio λέει ότι η εμπλοκή της Τεχνητής Νοημοσύνης στην ανάπτυξη των παιχνιδιών «μπορεί να είναι μια ανοησία».

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!