Nintendo Switch

Nintendo Network/eShop

Το eShop της κονσόλας έχει υιοθετήσει μια πιο μοντέρνα δομή εντός κι εκτός της σελίδας προϊόντος, δίνοντας πληροφορίες, screenshots, video και βασικά χαρακτηριστικά (όπως υποστηριζόμενα modes κονσόλας, υποστηριζόμενα χειριστήρια ή αριθμό παικτών) με μια ματιά. Διανύοντας τις πρώτες εβδομάδες κυκλοφορίας, οι τίτλοι που βρίσκονται στο eShop δεν ξεπερνούν τις δυο ντουζίνες, κι έτσι η κατηγοριοποίηση είναι πάρα πολύ βασικού επιπέδου, χωρίζοντας τα παιχνίδια σε «νέες κυκλοφορίες» και «αναμένονται» με επιπλέον φίλτρα και μπάρα αναζήτησης που βοηθούν στην αναζήτηση.

Για να αποκτήσεις πρόσβαση στο eShop, πρέπει να εμπλακείς με το νέο, ενοποιημένο και μοντέρνο Nintendo Network που αντικαθιστά τα πολύπλοκα Nintendo Network ID και Friend Code συστήματα που βρήκαμε στα Wii U και 3DS/DSi, αντίστοιχα. Μέσω αυτού, δημιουργείς τον λογαριασμό χρήστη κι έπειτα είσαι ελεύθερος να παίξεις online, να εισέλθεις στο eShop, και να προσθέσεις φίλους. Το σύστημα Friend Code δεν αφαιρέθηκε, φαντάζομαι λόγω της χρησιμότητάς του ως ανώνυμο αναγνωριστικό και κάτι πιο ασφαλές για παιδιά. Η σουίτα επιλογών για προσβασιμότητα παιδιών, τα Parental Controls, έχει εις βάθος επιλογές και ρυθμίσεις, δίνοντας σε γονείς την ευκαιρία να ορίσουν ακόμη και χρονικό όριο λειτουργίας της κονσόλας ανά ημέρα και ώρα. Μέσω του προφίλ σου, μπορείς πλέον να βρεις άτομα με τα οποία έχεις παίξει στο παρελθόν, να συνδέσεις τον λογαριασμό Miitomo (σ.σ.: ακόμη δεν είναι επίσημα διαθέσιμη η εφαρμογή στην χώρα μας) για να εμφανιστούν οι εκεί φίλοι σου ως υποψήφιοι φίλοι στο Switch, και να προσθαφαιρέσεις φίλους γενικότερα.

Ένα επίσης μεγάλο πλεονέκτημα του νέου συστήματος λογαριασμών, είναι ότι οι αγορές παιχνιδιών αποθηκεύονται σε επίπεδο λογαριασμού αντί κονσόλας, αφήνοντάς σε έτσι να τα κατεβάσεις σε άλλη κονσόλα αν εισέλθεις με τον λογαριασμό σου – όμως δεν επιτρέπεται (ακόμη, έστω) η μεταφορά των save files. Για χρήση της ίδιας κονσόλας από πολλά άτομα, υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας ξεχωριστών users, με ξεχωριστά Nintendo Network ID’s.

Για πρόσβαση στο internet, το Switch διαθέτει συνδεσιμότητα Wi-Fi ενσωματωμένη στην κονσόλα, κι έτσι δεν δίνει την δυνατότητα για ενσύρματη σύνδεση βάσει όσων περιέχονται. Παρόλα αυτά, υπάρχουν επίσημοι αντάπτορες USB προς Ethernet, οι οποίοι αν συνδεθούν στο Dock προσφέρουν ενσύρματη σύνδεση. Ακόμη και μόνο ασύρματα όμως, δεν εντόπισα προβλήματα σταθερότητας πλην των πρώτων ημερών, όπου μερικές φορές το eShop δεν μου επέτρεπε την πρόσβαση με την πρώτη δοκιμή, φαντάζομαι λόγω φόρτου δικτύου, κι είναι κάτι που από τις πρώτες μέρες δεν έχω ξαναζήσει.

Όσο για το online play συγκεκριμένα, τα πρώτα μου δείγματα είναι μικρά αλλά ενθαρρυντικά. Τα παιχνίδια που δοκίμασα online είναι τα Super Bomberman R και Fast RMX. Με Wi-Fi λοιπόν, είδα πως το Super Bomberman R έπαιζε σταθερά καλά δίχως προβλήματα, με μικρά lag spikes που δεν κατάφεραν μεν να μου χαλάσουν το ματς, και δεν είμαι σίγουρος αν οφείλονται στο παιχνίδι ή την ποιότητα του Nintendo Network – αυτό γιατί το Fast RMX, υπό τις ίδιες ακριβώς συνθήκες, απέδιδε χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, με κάθε αγώνα να ξεκινάει και να τελειώνει άψογα. Παιχνίδια όπως το Mario Kart 8 Deluxe, Ultra Street Fighter II και Splatoon 2 θα δείξουν την πραγματική ποιότητα του δικτύου.

Τέλος, η συνδρομητική υπηρεσία του Nintendo Network δεν έχει ξεκινήσει την λειτουργία της ακόμη, και θα προσφέρεται από το ερχόμενο φθινόπωρο. Έως τότε, το online παιχνίδι είναι δωρεάν, κι ύστερα θα απαιτείται συνδρομή, η οποία όμως παράλληλα θα προσφέρει ένα NES ή SNES παιχνίδι κάθε μήνα με δυνατότητα online multiplayer, επιπλέον εκπτώσεις eShop για συνδρομητές, και πρόσβαση στην εφαρμογή Lobby & Voice Chat που θα κυκλοφορήσει επίσης φέτος. Το κόστος της υπηρεσίας δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.


Εισαγωγή | Σχεδίαση | Hardware | Χειριστήρια | Software (Λειτουργικό σύστημα) | Nintendo Network/eShop | Παιχνίδια | Σύνοψη & κλείσιμο

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!

Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Next