Η Embracer Group θα εξαγοράσει τα δυτικά studio και IP της Square Enix

Προς το τέλος του 2020, σας είχαμε ενημερώσει πως η Square Enix πιθανότατα θα πουλήσει τα δυτικά της studio μαζί με τις ανάλογες IP στην Ubisoft. Αν και η φήμη έπεσε κατά το ήμισυ μέσα, χρειάστηκε να περάσουν 18 μήνες για να μάθουμε ακριβώς τι σχεδίαζε να κάνει τελικά η SE και ποιος θα είναι ο αγοραστής.

Ο αγοραστής τελικά είναι η Embracer Group που σύντομα θα έχει στην ιδιοκτησία του τη Crystal Dynamics, Eidos Montreal και Square Enix Montreal (που αργότερα θα μετονομαστεί) με συνολικό προσωπικό 1100 ατόμων, ενώ επίσης στα χέρια τις περνάνε και IPs όπως Tomb Raider, Deus Ex, Thief, Legacy of Kain και άλλες. Και όλα αυτά για μόλις $300 εκατομμύρια. Από την άλλη, η Square Enix θα επενδύσει τα χρήματα για ανάπτυξη τεχνολογιών blockchain, AI και cloud.

Αυτό που παρατηρούμε είναι πως η Embracer Group γίνεται ένας από τους μεγαλύτερους και πιο ενδιαφέρον publishers, καθώς πλέον έχει υπό την κατοχή της πολλά μεγάλα ονόματα και ταλαντούχα studio, τα οποία ανυπομονούμε να μάθουμε τι μας ετοιμάζουν.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social MediaBusted είστε!

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!