Η τελευταία έρευνα από την IDC δείχνει ότι η Apple διατηρεί την πρώτη θέση στο Q1 του 2019 στην παγκόσμια αγορά φορητών συσκευών, αλλά η Huawei και η Samsung κλείνουν το χάσμα με εντυπωσιακό ρυθμό.
Στην πραγματικότητα, η Huawei, η Samsung και η Xiaomi παρουσίασαν την μεγαλύτερη ανάπτυξη το α ‘τρίμηνο του 2019.
Σύμφωνα με την έκθεση, η Huawei τριπλασίασε τις πωλήσεις της για την περίοδο αυτή με αύξηση 282% σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο, η Apple ήταν ακόμα σε θέση να παραδώσει περισσότερα wearables φτάνοντας τα 12,8 εκατομμύρια πωλήσεις και η Xiaomi με 6,6 εκατομμύρια μονάδες. Η Samsung πούλησε 4,3 εκατομμύρια ενώ η Fitbit κατέλαβε την 5η θέση με 2,9 εκατομμύρια wearables.
Φυσικά, και οι πέντε κατασκευαστές σημείωσαν ετήσια αύξηση, αλλά η Huawei πρωτοστατεί σε αυτό το θέμα. Η Samsung διαθέτει επίσης εντυπωσιακά ποσοστά ανάπτυξης στο 151% και η Xiaomi στην τρίτη θέση με αύξηση 68% σε ετήσια βάση.
Ακόμα, η Apple συνεχίζει να κυριαρχεί με μερίδιο αγοράς 25,8%, ενώ η Xiaomi έρχεται στη δεύτερη με 13,3% και η Huawei κατέχοντας την τρίτη θέση με 10%.
Και εδώ είναι τα στατιστικά στοιχεία μόνο για τα smartwatches.
Ο διευθυντής έρευνας για την IDC Mobile Device Tracker αναφέρει ότι η εξάλειψη της υποδοχής ακουστικών και η αυξανόμενη δημοτικότητα των smart gadgets είναι οι κινητήριοι παράγοντες για την τάση των wearables που συνεχίζει να αυξάνεται.
Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media. Busted είστε!
- Γίνετε μέλη στο επίσημο group μας το Greek Busted Gamers
- Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
- Ακολουθήστε μας επίσης στα Instagram | Twitter
- Κάντε μία εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube
Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!