Hitman 2

Μετά το επεισοδιακό Hitman του 2016 ήρθε η στιγμή για τον Agent 47 να επιστρέψει στο Hitman 2 και αυτή τη φορά κανονικά και… ορθόδοξα. Με λίγα λόγια έχουμε να κάνουμε με ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι και όχι με ένα ψηφιακό season pass, που περιμένουμε πότε θα βγει το επόμενο επεισόδιο. Δυστυχώς ο τρόπος που είχαν επιλέξει οι IO Interactive και Square Enix να κυκλοφορήσουν το προηγούμενο Hitman κατάφεραν ακόμα και μένα, που έχω λατρέψει τον φαλακρό δολοφόνο με το κρύο αίμα, να μην ασχοληθώ μαζί του πέρα από εκείνο το αξιομνημόνευτο πρώτο επεισόδιο που λειτουργούσε και ως προπόνηση. Οι IO Interactive και Warner Bros. Interactive Entertainment πλέον, όχι μόνο επανέφεραν τη σειρά στην κανονικότητα αλλά κυκλοφόρησαν ένα παιχνίδι που δείχνει με πόση φροντίδα και αγάπη αγκαλιάστηκε από την ομάδα ανάπτυξης.

Στο Hitman 2, ως συνέχεια του πρώτου παιχνιδιού, ο Agent 47, που σημειωτέον πάσχει από αμνησία, δουλεύει για την International Contract Agency (ICA) και με την δελεαστικά πειστική Diana στο αυτί μας δεχόμαστε αποστολές δολοφονίας, οι οποίες δεν ξεπερνούν τη μισή ντουζίνα στο σύνολό τους. Αυτές θα μας μεταφέρουν από τη Νέα Ζηλανδία μέχρι το Miami και την Κολομβία και ο σκοπός μας θα είναι πάντα ο ίδιος. Να δολοφονήσουμε έναν ή ενίοτε δύο στόχους που ελέγχουν παρασκηνιακά τα πολιτικά δρώμενα του κόσμου. Αυτό όμως που διαφοροποιείται κάθε φορά και μας ιντριγκάρει τόσο πολύ, είναι το πως θα πετύχουμε το σκοπό μας. Οι “πίστες”, όπως μ’ αρέσει να τις λέω, είναι τόσο όμορφες και εμπνευσμένες όσο και μεγάλες σε μέγεθος και προσφέρουν πολλές ευκαιρίες για να διαμορφώσουμε τη στρατηγική μας και να αποδειχθούμε αποτελεσματικοί. Καθώς περιπλανόμαστε μέσα σε αυτές μπορεί να πέσουμε πάνω σε μία συζήτηση, την οποία αν κρυφακούσουμε θα μας ανοίξει μία νέα προοπτική στην ολοκλήρωση της αποστολή μας. Η αλήθεια είναι πως αν αποφασίσουμε να ακολουθήσουμε αυτές τις υπό-αποστολές μέσα στην κύρια αποστολή θα μας φέρουν πολλές φορές σε αρκετά ευνοϊκή θέση, επομένως αν θεωρήσετε ότι κάνει το παιχνίδι πολύ εύκολο μπορείτε απλά να μην τις επιλέξετε.

Δεν θυμάμαι καμία αποστολή να διήρκεσε πάνω από μία με μιάμιση ώρα αλλά αν επιλέξετε να ολοκληρώσετε όλα τα challenges και τις υπο-αποστολές πιστέψτε με θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο. Μάλιστα ο τρόπος που είναι δομημένο το Hitman 2, με τις διαφορετικές τακτικές προσέγγισης, που αλλάζουν ακόμα και ριζικά μία κύρια αποστολή, και το σκορ που συλλέγουμε μετά την ολοκλήρωση της κάθε αποστολής σε κάνει να θες να επιστρέψεις πίσω σε αυτές για να κάνεις το κάτι διαφορετικό και γιατί όχι να σπάσεις το προηγούμενο ρεκόρ πόντων. Επίσης, μου έκανε πολύ θετική εντύπωση το auto save system που ναι μεν κάνει τα πράγματα αρκετά πιο εύκολα εφόσον μας επιτρέπει να φορτώσουμε διαφορετικά σημεία της αποστολής χωρίς να χρειαστεί να την ξαναπαίξουμε από την αρχή και κυρίως δεν σπάμε τα νεύρα μας εάν κάνουμε μία ενέργεια που θα τη μετανιώσουμε. Βέβαια υπάρχει και το manual save system εάν θέλουμε να μην αφήσουμε τα πράγματα στην τύχη τους όμως από την αρχή μέχρι και το τέλος του παιχνιδιού δεν συνάντησα κάποιο πρόβλημα με το auto save system μιας και δημιουργεί αρκετά slots για να επιλέξουμε.

Όπως και σε κάθε Hitman, δεν υπάρχει περιορισμός στο αν θα κινηθούμε stealth ή θα προσφύγουμε στο gunplay προκειμένου να εξοντώσουμε τους στόχους μας και να ολοκληρώσουμε την αποστολή φτάνοντας στο exit point. Παρόλα αυτά χάνεται σε μεγάλο βαθμό η “μαγεία” του παιχνιδιού εάν δεν βάλουμε το μυαλό μας να σκεφτεί λογικά αλλά και με φαντασία προκειμένου να ανακαλύψουμε τον πιο επιτυχημένο τρόπο για την εκάστοτε δολοφονία. Αποτελεί έναν άριστο συνδυασμό διασκέδασης, σκέψης και προβληματισμού που δεν συναντούμε πλέον σε σύγχρονα παιχνίδια αλλά ήταν και το στοιχείο που είχαμε λατρέψει σε παλαιότερα παιχνίδια της σειράς. Στον τεχνικό τομέα δεν θα σταθώ ιδιαίτερα, πρωτίστως γιατί το οπτικό αποτέλεσμα είναι αρκετά εντυπωσιακό και ίσως λίγο περισσότερο “γυαλισμένο” από ότι έχουμε συνηθίσει τελευταία, χωρίς όμως να με χαλάει καθόλου αφού προσδίδει μία εντονότερη δόση ζωντάνιας στον κόσμο και τους χαρακτήρες. Αξίζει να αναφερθεί επίσης η εκπληκτική απόδοση της μηχανής γραφικών κυρίως στις αντανακλάσεις αλλά και στη διατήρηση της απόδοσης. Ακόμη, ηχητικά δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο παράπονο αν και ο Agent 47 μου φαίνεται λίγο περισσότερο ομιλητικός από ότι τουλάχιστον τον είχα συνηθίσει.

Ολοκληρώνοντας, διαπιστώνετε ότι ευχαριστήθηκα αρκετά το Hitman 2 και αποτέλεσε μία θετικότατη έκπληξη μιας και το πρώτο παιχνίδι το είχα σχεδόν παραλείψει ολόκληρο. Μάλιστα ο τρόπος που είναι ενταγμένο το πρώτο παιχνίδι στην παρουσίαση του Hitman 2 με έκανε να προγραμματίσω την επένδυσή και σε αυτό γιατί κυρίως μετά την ολοκλήρωση των αποστολών του παιχνιδιού, ήθελα κι άλλο, κι αυτό για εμένα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κατορθώματα του Hitman 2. Όσοι είστε λοιπόν fans του Agent 47, σας το προτείνω ανεπιφύλακτα, για όλους τους υπόλοιπους θα ήθελα να γνωρίζετε πως με το Hitman 2 θα έχετε να κάνετε με ένα πολύ δυνατό stealth παιχνίδι που προσφέρει συνδυασμό σκέψης, πρόκλησης και διασκέδασης αλλά και μεγάλη επαναληψιμότητα.

[vc_row][vc_column width=”1/2″][/vc_column][vc_column width=”1/2″]Πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για Review: PS4 Pro
Είδος Παιχνιδιού: Stealth
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 13/11/2018
Κυκλοφορεί για: PlayStation 4, Xbox One, PC
Διάθεση για την Ελλάδα: Zegetron S.A.
Εταιρεία Ανάπτυξης: IO Interactive
Εκδότρια Εταιρεία: Warner Bros. Interactive Entertainment

[/vc_column][/vc_row]
More Stories
Αποκτήστε μονοκατοικία στην ευρωπαϊκή Collector’s Edition του Residen Evil 7