[Φήμη] Η Nintendo επιστρέφει στο VR gaming

Φαίνεται πως η Nintendo είναι πρόθυμη να πειραματιστεί και πάλι με το VR, περίπου 20 χρόνια μετά απο την αποτυχία του Virtual Boy της εταιρίας, και τις περσινές δηλώσεις του Fils-Aime στο Polygon πως, για την ώρα το VR είναι απλά τεχνολογία και δεν παρέχει διασκέδαση, κάτι πολύ σημαντικό για τη Nintendo.

Αφορμή δώθηκε απο τη πρόσφατη συνάντηση του προέδρου της εταιρίας, Tatsumi Kimishima, με επενδυτές όσον αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα του τρέχων οικονομικού έτους. Μάλιστα ο κ. Kimishima επιβεβαίωσε πως η ανάπτυξη του NX κυλά όπως έχει προγραμματιστεί και εξερευνούν πιθανότητες για προσθήκη εικονικής πραγματικότητας.

virtual boy

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός οτι, για να υπάρχει ενδεχόμενο και χρονικό περιθώριο προθήκης VR τεχνολογίας στο NX, η κονσόλα δεν βρίσκεται σε τόσο προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης όσο αρχικά θέλαμε να πιστεύουμε. Επίσης δεν έγινε καμία αναφορά για πιθανή ημερομηνία αποκάλυψης της κονσόλας.

Τέλος, συζητήθηκε ελαφρώς και το μέλλον της Nintendo στον χώρο των smartphones, αναφέροντας πως το δεύτερο παιχνίδι δεν θα είναι μια εφαρμογή επικοινωνίας και κοινωνικοποίησης όπως το Miitomo, αλλά θα βασίζεται σε γνωστή σε όλους IP.