Δείτε τι κρύβεται στο Art του νέου God of War

Spoilers για το God of War - 2018 (DUH)

Πρόσφατα ο Cory Balrog άλλαξε το Header image του στο twitter. Η εικόνα αναφέρεται στο επερχόμενο God of War: Ragnarok, το sequel του πολύ αγαπητού God of War (2018). Οι χρήστες του reddit δεν έχασαν χρόνο και άρχισαν να ψάχνουν την εικόνα για λεπτομέρειες. Σας παρουσιάζουμε παρακάτω τι έχει συγκεντρωθεί μέχρι ώρας.

Ξεκινάμε με τους ρούνους που βρίσκονται πάνω από το τζάκι. Συλλαβίζουν στη Futhark “Ragnarok is coming” το οποίο είναι το slogan του επερχόμενου τίτλου. Πίσω από τον Ατρέα κρύβεται ο αγριόχοιρος Hildisvini από τον προηγούμενο τίτλο. Στο τραπέζι αυτό καθεαυτό συμμετέχουν χαρακτήρες που έχουμε ήδη δει στο παιχνίδι, αλλά στα παράθυρα κρύβονται κάποιες λεπτομέρειες. Στο δεξί παράθυρο μάλλον είναι η σιλουέτα του Θωρ ενώ στο αριστερό φαίνεται το μάτι ενός ερπετού, κατά πάσα πιθανότητα είναι το Jormungandr.

Τώρα τι σχέση έχουν οι νεκροί νάνοι, ο Baldur και οι νεκροί γιοι του Θωρ στο τραπέζι. Σύμφωνα με την Edda, το σκανδιναβικό έπος, το Ragnarok (λυκόφως των θεών σε ελεύθερη μετάφραση) σηματοδοτείται από το θάνατο του Baldur. To τέλος δηλαδή του προηγούμενου τίτλου, ένα από τα πιο σημαντικά μέρη του είναι η μάχη του Θωρ (προστάτη της Midgaard) με το Jormungadr ή αλλιώς το ερπετό της Midgaard. Στο ίδιο το παιχνίδι, όπως μας αφηγείται ο Mimir και η Freya, ο Θώρ και το Jormungandr έχουν ήδη πολεμήσει και η μάχη έληξε ισόπαλα. Ο Θωρ και το Jormungadr λοιπόν θα ξαναπολεμήσουν μέχρι να αλληλοσκοτωθούν (σύμφωνα με τα έπη) και το Yggrasil (το δέντο της ζωής που συνδέει τους κόσμους) να σπάσει και να στείλει το ερπετό πίσω στο χρόνο.

Παράλληλα ένα από τα πιο γνωστά πράγματα γύρω από τη Σκανδιναβική μυθολογία είναι πως το Jormungadr είναι ένας από τους γιους του Θεού Loki. Το ταξίδι στο χρόνο (που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί στα προηγούμενα God of War) είναι ένας τρόπος να εξηγηθούν αρκετά κενά και απορίες που δημιουργούνται από το πρώτο παιχνίδι. Ενώ η σειρά God of War αλλάζει ελαφρώς τα μυθολογικά στοιχεία για να ταιριάξει στην αφήγησή του παραμένει πιστή στο Source matterial. Έχοντας αυτή την εικόνα και τερματίζοντας το παιχνίδι είχα αρκετές απορίες για το πως θα καλυφθούν αρκετά κενά όπως το ότι οι γιοί του Thor, στα έπη, τον διαδέχονται μετά το θάνατό του. Ή πολύ πιο βασικά πως το Jormungandr είναι πιο παλιό από το Loki.

Παράλληλα στο τραπέζι βλέπουμε 9 δισκοπότηρα με ρούνους. Αυτά, αντιπροσωπεύουν τα εννέα βασίλεια και από τα αριστερά προς τα δεξιά έχουμε τα Svartalfheim, Asgaard, Niflheim, Helheim, Vanaheim, Midgaard, Jotunnheim, Muspelheim, και Alfheim. Η τοποθέτησή τους δεν είναι τυχαία σε σχέση με τους χαρακτήρες. Η Freya κάθεται στο δισκοπότηρο που αντιστοιχεί στο Vanaheim, τον κόσμο που είναι βασίλισσα. Ο Ατρέας στο δισκοπότηρο του Jotunheim, που είναι ο κόσμως των γιγάντων (Jotunn). O Baldur στo Helheim, το βασίλειο του κάτω κόσμου. Ενώ ο Kratos στο Midgaard, τον κόσμο των ανθρώπων.

Πηγή: Gamerant

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social MediaBusted είστε!

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!