Χωρίς προοπτική οι φορητές κονσόλες για τη Sony

Σε μία πρόσφατη συνέντευξή του με το Bloomberg, ο πρόεδρος και CEO της Sony Interactive Entertainment Andrew House, έκανε κάποιες αρκετά ενδιαφέρον δηλώσεις όσον αφορά το φορητό gaming και τη στάση της Sony πάνω στο θέμα. Συγκεκριμένα, δήλωσε πως δεν βλέπει κάποια μεγάλη ευκαιρία για τις αγορές πέρα της Ασίας και δεν έχει σχέδια να χτυπήσει τη Nintendo με κάποιο αντίστοιχο μηχάνημα.

“Η συσκευή της Nintendo είναι υβριδικό και έχει διαφορετική προσέγγιση και στρατηγική. Το PS Vita πέρα απο τις αγορές της Ασίας και Ιαπωνίας, δεν είχε μεγάλη ζήτηση. Η ανάγκη και μετάβαση όλων μας στο να έχουμε ένα smartphone μαζί μας ήταν ο καθοριστικός παράγοντας.”

Επίσης πρόσθεσε πως η επιτυχία του Switch παρόλο τη μικρή ζωή στην αγορά, δεν “κλέβει” πωλήσεις από το PlayStation 4.

“Οι άνθρωποι της Nintendo έχουν τη δική τους στρατηγική κι αυτό είναι πολύ καλό. Εμείς παραμένουμε συγκεντρωμένοι σε μία συνδεδεμένη εμπειρία σε συνδυασμό με άλλες ψυχαγωγικές εμπειρίες, έτσι ώστε να τραβήξουμε περισσότεροι κοινό στον οικιακό χώρο.”

Από τη μία, είναι απόλυτα λογικό να βλέπουμε τη Sony να επικεντρώνεται στην επιτυχία του PlayStation 4 και να το στηρίζει. Από την άλλη όμως, όταν παραμελείς την πλατφόρμα σου, είναι επίσης απόλυτα λογικό να μην υπάρξει ζήτηση. Αν όντως έχει σκοπό να κυκλοφορήσει φορητή κονσόλα στο μέλλον, ελπίζουμε να μην κάνει τα ίδια λάθη όπως και με το PS Vita.

Εσείς θα θέλατε να δείτε άλλη μια φορητή κονσόλα απο τη Sony;

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα νέα.