Build Guide: Υπολογιστής των 500 Ευρώ

Μιας και φτάνουν οι γιορτές και πολλοί από εμάς θέλουμε να κάνουμε ένα δώρο στον εαυτό μας, το οποίο ας μην κρυβόμαστε, θέλουμε να έχει να κάνει με gaming. Αποφασίσαμε να σας προτείνουμε έναν υπολογιστή ο οποίος και να παίζει οποίο παιχνίδι του δώσετε, αλλά και να μην σας κοστίσει μια περιουσία.

Σύνολο~500 Ευρώ (Οι παραπάνω τιμές λήφθηκαν βάση της χαμηλότερης τιμής από το site “Skroutz“)

Ας δούμε όμως και πιο αναλυτικά τα κομμάτια μας και ας εξηγήσουμε γιατί διαλέξαμε το κάθε ένα :

Επεξεργαστής: Επιλέξαμε να βάλουμε το Athlon 860k για τον λόγο ότι είναι ο φθηνότερος τετραπύρηνος επεξεργαστής της αγοράς, και παρόλο που δεν χρειάζονται και οι τέσσερις πυρήνες για τα περισσότερα παιχνίδια, παιχνίδια όπως το Far Cry 4 δεν υποστηρίζουν διπύρηνους επεξεργαστές! Πράγμα που σημαίνει ότι ο υπολογιστής δεν είναι ικανός ούτε να ανοίξει το παιχνίδι! Στηριζόμενοι λοιπόν στα παραπάνω και στο γεγονός ότι ο φθηνότερος τετραπύρηνος intel επεξεργαστής αγγίζει τα 200 ευρώ (Intel Core i5-4460), καταλήξαμε ότι η καλύτερη λύση είναι να πάρουμε τον δρόμο προς την AMD.

Μητρική κάρτα : Για μητρική κάρτα έπρεπε να πάμε με κάτι λίγο πιο ακριβό για να έχουμε την δυνατότητα αργότερα να αναβαθμίσουμε τον υπολογιστή μας εφόσον το θελήσουμε. Διαλέξαμε λοιπόν την Gigabyte, πρώτον για τις τέσσερις υποδοχές για μνήμες RAM στις οποίες μπορούμε αργότερα να προσθέσουμε ακόμα 8GB για να φτάσουμε στα 16GB, και για την δεύτερη θήρα PCI-Express x16 η οποία αργότερα μπορεί να μας επιτρέψει να προσθέσουμε άλλη μια κάρτα γραφικών για ακόμα πιο ανεβασμένες επιδόσεις! Προσοχή : Επειδή ο συγκεκριμένος επεξεργαστής που διαλέξαμε είναι καινούριας αρχιτεκτονικής σχεδίασης, είναι πολύ πιθανόν η μητρική να  χρειάζεται  ενημέρωση του bios για να τον αναγνωρίσει (Αν και πλέον βγαίνει από το εργοστάσιο με ενημερωμένο το bios). Μπορείτε να ζητήσετε να σας κάνουν αυτή την ενημέρωση από το κατάστημα που κάνατε την αγορά, ή εάν δεν έχετε αυτή την δυνατότητα, μπορείτε να αγοράσετε έναν  Α4-3300  ο οποίος δεν κοστίζει πάνω από 20 ευρώ, να τον χρησιμοποιήσετε μόνο για να κάνετε την ενημέρωση και να τον αφήσετε στην άκρη για μια ώρα ανάγκης.

Κάρτα γραφικών : Εδώ είναι που τα πράγματα γίνονται πιο απλά. Απλά θέλουμε το μεγαλύτερο μέρος του budget μας να πάει στην κάρτα γραφικών, και παρόλο που υπάρχουν πολλές επιλογές, εμείς επιλέξαμε την R9 380 γιατί είναι μια αξιοπρεπέστατη κάρτα, και επίσης σε περίπτωση που θελήσουμε να προσθέσουμε άλλη μια, μπορούμε να φτάσουμε τις επιδόσεις της GTX 980 από την Nvidia! Ωστόσο υπάρχουν αρκετές επιλογές σε αυτή την κατηγορία και έχουν να κάνουν πιο πολύ με το προσωπικό γούστο του καθενός, για παράδειγμα, η GTX 950 της Nvidia είναι και αυτή μια πολύ καλή επιλογή για όσους προτιμάνε το πράσινο!

RAM & Σκληρός δίσκος : Για την μνήμη και τον αποθηκευτικό χώρο ήταν ακόμα πιο απλά τα πράγματα. Τα 8GB είναι ιδανικός αριθμός για έναν  gaming υπολογιστή, και η Kingston με την τεράστια εμπειρία που έχει στον χώρο των υπολογιστών, μπορεί να παρέχει την σταθερότητα και την αξιοπιστία που απαιτείται. Όσο για τον αποθηκευτικό χώρο πιστέψουμε ότι το 1TB θα είναι αρκετό για να χωρέσει όχι μόνο τα αγαπημένα μας παιχνίδια αλλά και πολλά άλλα χωρίς κανένα πρόβλημα, και ποιος καλύτερος από την Seagate για αυτή τη δουλειά!

Τροφοδοτικό : Για το τροφοδοτικό επιλέξαμε το MS-Tech των 750w βασιζόμενοι στο ότι μελλοντικά μπορεί να θελήσουμε να προσθέσουμε δυνατότερο επεξεργαστή, περισσότερη RAM ή ακόμα και άλλη μία κάρτα γραφικών. Σε περίπτωση που δεν είχαμε στο μυαλό μας να κάνουμε κάποια αναβάθμιση στο μέλλον, μπορούσαμε να διαλέξουμε ένα μικρότερο σε watt τροφοδοτικό και να σώσουμε λεφτά και από την αρχική μας επένδυση, αλλά και από τον ετήσιο λογαριασμό ρεύματος.

Κουτί : Εδώ το σημαντικότερο κριτήριο είναι το προσωπικό γούστο του καθενός. Εμείς επιλέξαμε το CA-0150 για τους λόγους ότι είναι μικρό σε σχέση με πολλά άλλα κουτιά δεν θα καταλαμβάνει τόσο χώρο στο γραφείο, και σε περίπτωση που το επιθυμήσουμε μπορούμε να χωρέσουμε και μεγαλύτερη μητρική κάρτα αργότερα λόγο της θέσης του τροφοδοτικού στο μπροστινό του μέρος.

Τι πιστεύετε εσείς ότι μπορούμε να αλλάξουμε για να τον κάνουμε καλύτερο;

Για περισσότερα τεχνολογικά νέα.

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!