Ελάτε να κάνουμε ένα μικρό ταξίδι στην ιστορία του gaming, όχι μόνο για γεγονότα τα οποία εμείς ξέρουμε, αλλά και για τα γεγονότα τα οποία δεν γνωρίζουμε, όπως για παράδειγμα, το γεγονός ότι κάποτε η Nintendo σχεδίαζε αρκετά πράγματα για έναν από τους πιο αγαπητούς ήρωες των ταινιών, τον Harry Potter.
Το 1998 η Nintendo Software Technology ανέπτυσσε ιδέες προκειμένου να εξασφαλίσει τα δικαιώματα του Harry Potter. Αν δεν υπήρχαν διαφωνίες, θα είχαν καταφέρει να κάνουν ίσως κάτι διαφορετικό και να μην βλέπουμε τώρα μόνο παιχνίδια βασισμένα σε ταινίες. Εκείνη την περίοδο, η Nintendo, με το που η συγγραφέας των βιβλίων Harry Potter, J.K Rowling διέθεσε τα δικαιώματα του Harry Potter, σταμάτησε την ανάπτυξη τριών παιχνιδιών για να εστιάσει σε ιδέες για το πως θα μπορούσαν να εντυπωσιάσουν την Rowling και να κατακτήσουν τα δικαιώματα του franchise.
Εκείνη την περίοδο, λοιπόν, το studio χωρίστηκε σε δύο τμήματα: Ένα τμήμα, το οποίο εργάζονταν σε ένα τίτλο third person adventure και ένα άλλο το οποίο δούλευε σε παιχνίδι βασισμένο στο Quidditch, το άθλημα το οποίο μας έγινε γνωστό μέσα από την ταινία Harry Potter. Τα παιχνίδια ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσουν για τις κονσόλες Nintendo 64, Gameboy Advance & Gamecube. Μάλιστα για να ενισχύσουν την πειθώ τους ως προς την Rowling, σκεφτόντουσαν να κυκλοφορούν ένα νέο παιχνίδι Harry Potter κάθε φορά που κυκλοφορούσε κάποιο νέο βιβλίο του ομώνυμου ήρωα. Η Rowling, ακούγοντας τις ιδέες αυτές, δέχτηκε να δει την παρουσίαση της Nintendo και να αρχίσει συζητήσεις με την εταιρεία για τυχόν συνεργασία μαζί της. Εδώ όμως, ξεκίνησαν οι διαφωνίες.
Αρχικά λοιπόν, υπήρχαν διαφωνίες μεταξύ των σχεδιαστών της Nintendo σχετικά με το ποια μοντέλα χαρακτήρα θα ανέπτυσσαν. Άλλοι ήθελαν να δημιουργήσουν κάτι διαφορετικό, ενώ άλλοι ήθελαν να ακολουθήσουν “κατά γράμμα” το σχέδιο που έχει και το εξώφυλλο του βιβλίου της Rowling. Δυστυχώς, παρ’όλο που υπήρχαν σχέδια χαρακτήρων, που αρκετές πηγές, τα χαρακτήρισαν ” πολύ ρεαλιστικά για εκείνη την εποχή και πολύ ανώτερα σε σχέση με τις δυνατότητες που παρείχε η τεχνολογία“, κανένα τους δεν σώθηκε, αφού η Nintendo δεν επέτρεπε στους designers της να δείχνουν τα σχέδιά τους στο κοινό. Από την άλλη, η ίδια η Nintendo έβαζε περισσότερα πράγματα από όσα έπρεπε στην ιδέα. Ένας designer ανέφερε ότι ” παρ’όλο που η Rowling ήθελε να κρατήσουμε το παιχνίδι καθαρά Βρετανικό, άλλα υψηλόβαθμα στελέγχη της εταιρείας, μας έλεγαν να σβήσουμε αυτά τα σχέδιά μας και να στραφούμε σε κάτι πιο manga/Ιαπωνέζικο.”
Εν τέλει τελικά, η Rowling, αρνήθηκε την πρόταση της Nintendo, αφού υπήρχαν άλλοι “μεγιστάνες”, όπως η Disney και η Universal που πρόσφεραν περισσότερα πλάνα πέρα από μια σειρά βιντεοπαιχνιδιών. Τελικά, η Rowling πούλησε τα δικαιώματα του franchise στην Warner Bros για 1 εκατομμύριο δολάρια και η εταιρεία απευθύνθηκε στην EA για να δημιουργήσει παιχνίδια πάνω στην σειρά βιβλίων του Potter. Για εμένα, ίσως αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα “what ifs” στην ιστορία των βιντεοπαιχνιδιών βασισμένων σε διάσημες ταινίες-νουβέλες-βιβλία. Αν η Nintendo είχε καταφέρει και είχε εξασφαλίσει τα δικαιώματα του Harry Potter, θα είχε καταφέρει να κάνει κάτι αξιόλογο και να μιλάγαμε για ένα έπος ή θα είχε συμβεί το ίδιο που συνέβη με τα παιχνίδια Harry Potter που έχει βγάλει η EA, δηλαδή θα ήταν και τα παιχνίδια της “Ninty” βουτηγμένα στην μετριότητα; Εσάς ποια είναι η άποψή σας;
Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!