Το Σάββατο που μας πέρασε είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το μεγάλο event που ετοίμασε η Sony με αφορμή τα 20 χρόνια του PlayStation που έλαβε τόπο στο Las Vegas. To PlayStation Experience διήρκησε δύο ημέρες, είδαμε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα αλλά όπως για κάθε event ή show θα θέλαμε περισσότερα. Πάμε να δούμε όμως συνοπτικά για όλους εσάς που δεν είχατε την ευκαιρία ή τον χρόνο να παρακολουθήσε τα του Experience τι άξιζε να δείτε.
Όπως είναι λογικό θα επικεντρωθούμε στο live event που παρακολουθήσαμε το Σάββατο βράδυ από το Twitch μιας και δεν είχαμε την πολυτέλεια να παρευρεθούμε στη μακρινή Nevada για να ξεψαχνίσουμε τα αρκετά booths που πλαισίωναν την εκδήλωση όλο το Σαββατοκύριακο.
Ξεκινώντας από το σημαντικότερο γεγονός που έλαβε τόπο επί της σκηνής ήταν το σχεδόν 16λεπτο gameplay footage του πολύ αναμενόμενου Uncharted 4, εδώ κάνουμε παύση και εσείς πατάτε play στο παρακάτω video για να απολαύσετε.
Αφού συνέλθουν τα μάτια σας από το μεγαλείο γραφικών του Uncharted 4, ας περάσουμε στα λιγότερα σημαντικά για πολλούς. Μία ανακοίνωση που είχε διαρρεύσει τη προηγούμενη μέρα και άξιζε τη προσοχή μας ήταν αυτή του Street Fighter V όπου θα είναι αποκλειστικότητα για PS4 και PC υποστηρίζοντας για πρώτη φορά όπως ξεστόμισε ο χαμογελαστός ιάπωνας cross platform μεταξύ των δύο. Τι θα κάνει επι της ουσίας; Αφήστε μας να το δούμε όταν βγει για να σας το πούμε αναλυτικότερα.
Επίσης, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα trailer με μπόλικες δόσεις gameplay ενός από του πιο αναμενόμενου παιχνιδιού της χρονιάς και δεν είναι άλλο από το Batman Arkham Knight. Σύμφωνα με τη Rocksteady το Arkham Knight θα κλείνει την τριλογία Arkham. Μην απορείτε, το Arkham Origins είχε κυκλοφορήσει από διαφορετική εταιρεία.
Από εκεί και πέρα, είδαμε επιπλέον για πρώτη φορά gameplay από το Grim Fandango Remastered με τον Tim Schafer να το αναγγέλλει από τη σκηνή. Δείτε το trailer παρακάτω αλλά η αλήθεια είναι ότι προσωπικά όταν είχε ανακοινωθεί το Remastered υπέθετα θα γινόταν η δουλειά από την αρχή και όχι απλά γυαλισμένα γραφικά του πάλαι ποτέ, τέλος πάντων.
Συνέχιζουμε λοιπόν την ανασκόπησή μας στο PlayStation Experience και του τι άξιζε να προσέξουμε από αυτό. Θα περάσουμε σε ένα μεγάλο κεφάλαιο, τεράστιο θα λέγαμε ίσως και αχανές. Φυσικά αναφερόμαστε στο No Man’s Sky που πήραμε λίγο μεγαλύτερο δείγμα της έκτασής του. Για να δείτε και εσείς την ομορφιά του No Man’s Sky αρκεί να κάνετε ένα κλικ εδώ, μιας και ο Μανώλης, λάτρης ήδη του τίτλου, έκανε την ανάλυση του παιχνιδιού από το Experience λίγες ώρες πριν.
Προσπερνάμε με όμορφο τρόπο το κεφάλαιο No Man’s Sky που ξέρουμε ότι θα μας απασχολήσει και στο μέλλον, για να περάσουμε σε ένα παιχνίδι που προσωπικά με ενθουσίασε και περιμένω πως και πως να ασχοληθώ μαζί του. Ίσως είναι το παιχνίδι που με εντυπωσίασε περισσότερο από κάθε άλλο μιας και μεταξύ μας το Uncharted 4 π.χ. το περιμέναμε ούτως ή άλλως. Φυσικά αναφερόμαστε στο Until Dawn όπου η παρουσίαση του πραγματοποιήθηκε με πολύ έξυπνο τρόπο επί της σκηνής και ελπίζουμε παρακολουθώντας το παρακάτω gameplay να ενθουσιάσει και εσάς.
Ακόμα είχαμε την ανακοίνωση παροχής δωρεάν τριών τίτλων από την EA Games που ίσχυαν για το διήμερο που μας πέρασε και αφορούσε τα Need For Speed: Most Wanted για PS Vita, Mirror’s Edge για PS3 και Plants Vs Zombies: Advanced Warfare για PS4, ελπίζουμε όσοι παρακολουθήσατε και την κοινότητα του Busted στο FB να προλάβατε και να κάνατε δικά σας τα δωρεάν παιχνίδια.
Τέλος, God of War βλέπαμε αποτυπωμένο σε μπλουζάκια, καπελάκια και σορτσάκια, God of War δεν ακούγαμε όμως. Παρόλα αυτά ως παρηγοριά στους αρρώστους είχαμε την πληροφορία ότι ναι υπάρχει νέο God of War υπό ανάπτυξη αλλά είναι ακόμα σε πολύ αρχικό στάδιο, δυστυχώς.
Για να μην μείνετε με την απορία του τι θεωρήσαμε σημαντικό και τι αφήσαμε απ’ έξω δείτε την παρακάτω λίστα με τα παιχνίδια που είδαμε στο event με link για το trailer των περισσότερων. Ενώ για τους τολμηρούς και απογοητευμένους, στο κάτω κάτω μέρος θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ολόκληρο το live event διάρκειας λίγο πάνω από δύο ώρες.
- The Banner Saga (PS Vita): announcement
- Batman: Arkham Knight (PS4): Ace Chemicals infiltration gameplay
- Bastion (PS4, PS Vita): introduction trailer
- Bloodborne (PS4): multiplayer gameplay trailer
- Broken Age (PS4, PS Vita): announcement
- Darkest Dungeon (PS4): teaser trailer
- Day of the Tentacle: Special Edition (PS4, PS Vita): announcement
- Destiny: The Dark Below (PS3, PS4): “The Undying Mind” Strike trailer
- Drawn to Death (PS4): pre-alpha trailer
- Enter the Gungeon (PS4): announcement trailer
- Final Fantasy VII (PS4): announcement trailer
- The Forest (PS4): announcement trailer
- Gang Beasts (PS4): PlayStation Experience trailer
- Grim Fandango: Remastered (PS4): first gameplay trailer
- Kill Strain (PS4): announcement
- Killing Floor 2 (PS4): platform announcement trailer
- MLB The Show 15 (PS3, PS4, PS Vita): behind the scenes video
- No Man’s Sky (PS4): gameplay trailer
- Orcs Must Die! Unchained (PS4): announcement trailer
- Resident Evil: Revelations 2 (PS Vita): announcement
- Severed (PS Vita): gameplay trailer
- Shovel Knight (PS3, PS4): platform teaser trailer
- Skytorn (PS4): teaser trailer
- Street Fighter V (PS4): announcement trailer, first gameplay footage
- Suikoden I and II (PS Vita): announcement
- Super Time Force Ultra (PS4, PS Vita): Shuhei Yoshida gameplay trailer
- Tearway: Unfolded (PS4): trailer
- The Order: 1886 (PS4): gameplay demo
- Uncharted 4 (PS4): first gameplay footage
- Until Dawn (PS4): teaser trailer
- Ultra Street Fighter IV (PS4): announcement trailer
- Wattam (PS4): announcement trailer
- What Remains of Edith Finch (PS4): announcement trailer
Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!