Busted.gr

NBA 2K18

NBA 2K18

Run the Neighborhood….

Εδώ και πολλά χρόνια κάθε φθινόπωρο οι gamers επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στις ετήσιες πλέον κυκλοφορίες των αθλητικών παιχνιδιών. Από την μία υπάρχει η μονομαχία του FIFA με το Pro και από την άλλη η μπασκετική μονομαχία όπου ξεχώριζε αυτή του NBA 2K με το NBA Live, με το δεύτερο να επιστρέφει και πάλι φέτος ύστερα μετά από τις αποτυχημένες προσπάθειες του παρελθόντος, για να νιώσει και λίγο και το NBA της 2K Games λιγάκι των ανταγωνισμό. Εμείς θα ασχοληθούμε φυσικά με το προαναφερθέν στον τίτλο παιχνίδι για να δούμε αν φέρει σημαντικές αλλαγές σε σχέση με πέρσι και με προηγούμενα έτη ή αν έχει παραμείνει στάσιμο.


Περιβάλλον


Ξεκινώντας το παιχνίδι και φτάνοντας στο κύριο μενού συναντούμε το ίδιο γνώριμο περιβάλλον που μας έχει συνηθίσει τον τελευταίο χρονικό διάστημα η 2K Sports/Visual Concepts. Στο Play Now μπορείτε να βρείτε τις επιλογές για να παίξετε έναν αγώνα της επιλογή σας ή μέσω του NBA Today να παίξετε τον αγώνα εκείνης της ημέρας που διεξάγεται και στο επίσημο πρωτάθλημα του NBA. Από εκεί και πέρα θα μπορείτε να αναμετρηθείτε Online να παίξετε στο 2κU ή στο NBA Blacktop. Βέβαια το ενδιαφέρον σας για άλλη μια χρονιά θα στραφεί στο MyCareer ή στο MyGM. To MyTeam από την άλλη για όσους δεν το γνωρίζουν είναι η αντίστοιχη περίπτωση του FIFA Ultimate Team έχοντας φέτος και αυτό σημαντικές προσθήκες και αλλαγές. Μια απώλεια όμως που βλέπουμε φέτος είναι πως απουσιάζουν οι ομάδες της Euroleague και αυτό θα δυσαρεστήσει και δικαίως πολλούς fan του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Νομίζω πως η θα μπορούσε να κρατήσει αλλά και να εμπλουτίσει και άλλο το περιεχόμενο αυτό.

Μιλώντας για το MyCareer, καλείστε να δημιουργήσετε τον χαρακτήρα σας μέσα από μια μικρή θα έλεγα γκάμα παραμετροποιήσεων και αυτό το λέω γι’ αυτούς που δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν το Nba 2k18 facescan (που γίνεται μέσω του Smartphone app). Μετά και την επιλογή του ρόλου του παίχτη μας που θα έχει μέσα στο Court θα είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την νέα εμπειρία σας.

Εσείς αφού προεπιλέξετε την ομάδα της αρεσκεία σας θα ξεκινήσετε ως ο DJ και θα συμμετάσχετε σε ένα training camp το οποίο εξελίσσεται στις γνωστές αλάνες και από εκεί παίζοντας κάποιους αγώνες θα έχετε τυπικά συγκεντρώσει τα βλέμματα κάποιων από τον χώρο του NBA. Να πω σε αυτό το σημείο πως η 2Κ Sport/Visual Conecpt άλλαξε φέτος αυτό το κομμάτι σε σχέση με πέρσι, που ξεκινούσατε από το κολεγιακό επίπεδο και νομίζω ήταν πιο αληθοφανή το σενάριο και πιο προσγειωμένο στην πραγματικότητα. Ας αφήσουμε όμως το πέρσι και επιστρέφουμε στον χαρακτήρα μας όπου αργότερα μέσω κάποιων Cutscenes τα οποία βγάζουν πιο πολύ γέλιο παρά σοβαρότητα θα έχετε τυπικά και την πρόταση από την ομάδα που προεπιλέξατε ξεκινώντας την καριέρα σας.

Το καινοτόμο που εισάγει φέτος η 2Κ Sports/Visual Concept είναι το λεγόμενο Run the Neighborhood όπως η ίδια το ονομάζει όπου θα μπορείτε με τον χαρακτήρα σας να πηγαίνετε σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος σε μια μικρογραφία μιας μικρής περιοχής σε πόλη αλάGrand Theft Auto αλλά σε πολύ μικρότερη κλίμακα. Τα σημεία ενδιαφέροντος που ανέφερα είναι από γυμναστήρια, καταστήματα ρούχων, κουρέματος, τατουάζ κ.λ.π. καθώς και διάφορα mini games που θα μπορείτε να παίξετε στα διάφορα σημεία. Με τα χρήματα που θα συλλέγετε (VC In game Currency) θα μπορείτε να τα ξοδεύετε σε tattoo ρούχα κλπ. Βέβαια το αρνητικό στην όλη υπόθεση είναι πως ότι αγοράζετε είναι πανάκριβο και θα πρέπει να παίζετε πολλές ώρες ώστε να συλλέγετε αντικείμενα ή να παραμετροποιείτε τον χαρακτήρα σας. Να αναφέρω πως το MyPark είναι μέρος του Neighborhood από φέτος και εκεί θα μπορείτε να βρείτε και άλλους παίχτες.

Η ανάπτυξη του χαρακτήρα σας έρχεται μέσω του Cap Breaker αλλά και των διάφορων badges τα οποία εξελίσσονται μέσα από τα παιχνίδια που δίνουμε ή την προπόνηση κλπ που κάνουμε και γενικότερα σε όλες τις δραστηριότητες που συμμετέχουμε με τον χαρακτήρα μας προσπαθώντας έτσι να φτάσετε στο rating 99.

Αφήνοντας το MyCareer πηγαίνουμε στο MyGM όπου και αυτό φέτος παρουσιάζει κάποιες αλλαγές με την πιο σημαντική είναι πως τυπικά έχουν προστεθεί cutscenes και φυσικά μια πολύ βασική ιστορία για το πως ξεκινάτε την καριέρα σας ως προπονητής – Manager. Ο χαρακτήρας σας είναι ο ίδιος που έχετε δημιουργήσει από πριν. Από εκεί και μετά αφού έχετε επιλέξει την ομάδα αρέσκειά σας θα μπορέσετε να διαχειριστείτε την ομάδα σε όλα τα επίπεδα προσφέροντας πάρα πολλές επιλογές όσο αναφορά τα προπονητικά συστήματα, τα οικονομικά της ομάδας κλπ. Είναι μια ωραία ευκαιρία να πάρετε τους Bucks του Γιάνναρου και να τους οδηγήσετε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.


Gameplay


Αφήνοντας τα modes του παιχνιδιού πηγαίνουμε στο gameplay όπου τόσα χρόνια κάνει το NBA 2K να ξεχωρίζει. Φέτος έρχεται βελτιωμένο καθώς η εταιρεία συνεχίζει και εμπλουτίζει την σειρά με νέα animation ώστε να φτάνει πιο κοντά σε ρεαλιστικά επίπεδα και είναι κάτι που το πετυχαίνει αρκετά χρόνια θα έλεγα. Το animation έρχεται να δέσει με το ρευστό gameplay που προσφέρει η σειρά, με την ταχύτητα και τις φάσεις του αγώνα να προσεγγίζουν όσο το δυνατό έναν κανονικό αγώνα.

Το σύστημα του σουτ για άλλη μια χρονιά φαίνεται αλλαγμένο λιγάκι πιο δύσκολο θα έλεγα ως προς την εκμάθηση του αλλά μόλις όμως μάθετε και το Signature style του κάθε παίχτη θα μπορείτε να είστε εύστοχοι πολλές φορές. Βέβαια για να γίνει η μπάρα πράσινη στο σουτ δεν θα είναι ότι πιο εύκολο σε σχέση με άλλες χρονιές. Παρ’ όλα αυτά όμως αρμόζει πλήρως με έναν τίτλο που θέλει να λέγεται Basket Sim. Από εκεί και πέρα η A.I των αντιπάλων σας είναι ιδανική και θα το καταλάβετε ιδιαίτερα στις πάσες όπου καμία πάσα δεν θεωρείτε εύκολη και πολλές θα είναι οι στιγμές που θα αναζητήσετε την πιο σίγουρη και αξιόπιστη λύση στον κοντινότερο συμπαίκτη σας όπως άλλωστε συμβαίνει και στην πραγματικότητα και δείχνει ότι προσαρμόζεται στο στυλ παιχνιδιού σας.


Τεχνικός Τομέας (Γραφικά – Ήχος)


Tα γραφικά του NBA 2K ανέκαθεν βρισκόταν σε πολύ υψηλά επίπεδα και φέτος οι Developers βελτίωσαν και άλλο το οπτικό αποτέλεσμα και αυτό φαίνεται τόσο από την αποτύπωση των παικτών, τις φωτοσκιάσεις μέσα στο γήπεδο αλλά και την γενικότερη εικόνα του παιχνιδιού. Βέβαια στο PS4 Pro προσφέρει το κάτι παραπάνω μιας και το παιχνίδι τρέχει σε 4Κ ανάλυση και φαίνονται και οι παραμικρές λεπτομέρειες. Σαφώς όμως και στο PS4 Original τα 60fps σε 1080p θεωρούνται δεδομένα. Στον ήχο δεν έχω να προσθέσω κάτι καθώς κινείται σε κορυφαία επίπεδα από τον σχολιασμό μέχρι την ατμόσφαιρα που επικρατεί μέσα στο γήπεδο. Tα μουσικά κομμάτια που ντύνουν τον τίτλο είναι επίσης εξαιρετικά.


Εν κατακλείδι


Το NBA 2k18 έρχεται βελτιωμένο στα σημεία και το κάνει πάλι και φέτος να ξεχωρίζει εντός του γηπέδου αλλά και εκτός με τα πολλά modes που προσφέρει. Το Run the Neighborhood είναι πολύ σημαντική προσθήκη και η 2KGames έθεσε σωστά την βάση ώστε να το δούμε ακόμη πιο βελτιωμένο στα επόμενα παιχνίδια της σειράς. Όμως το In Game Currency είναι προβληματικό καθώς ξοδεύετε πολλά αλλά ταυτόχρονα κερδίζετε λίγα χρήματα και κάνει την διαδικασία πολύ χρονοβόρα. Το gameplay κινείται για άλλη μια χρονιά σε κορυφαία επίπεδα και ο τεχνικός τομέας έρχεται βελτιωμένος.

9

The Good

  • Gameplay
  • Run The Neighbohood
  • Tεχνικός Τομέας
  • Πολλά Modes

The Bad

  • In Game Currency
  • Βαθμός δυσκολίας για νεοεισερχόμενους
9 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Aπόφοιτος Πληροφορικής με το μικρόβιο του gaming να μπαίνει όταν στα χέρια του έφτασε το Nintendo Gameboy. Από τότε δηλώνει φανατικός gamer σε PC και κονσόλες. Αγαπημένη του συνήθεια, να προσπαθεί να κάνει χρόνο στο Nurburgring στο Gran Turismo αλλά τώρα τελευταία και στη σειρά Forza. Επίσης λάτρης κινηματογραφικών ταινιών αλλά και τηλεοπτικών σειρών. Αρρωστάκι με την ροκ μουσική αλλα και την Heavy Metal γενικότερα.

Powered by busted.gr busted.gr busted.gr