Busted.gr

Motospeed K70 Keyboard

Motospeed K70 Keyboard

Δεν πέρασαν ούτε δύο μήνες από τη στιγμή που σας ενημερώσαμε πως η γνωστή εταιρεία gaming περιφερειακών για τον υπολογιστή, Motospeed, ήρθε κι επίσημα πλέον στην Ελλάδα μέσω της Motospeed Greece και είμαστε ήδη στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε ένα από τα πλέον value for money πλητρολόγια της εταιρείας που ακούει στο όνομα Motospeed K70 και ξεχωρίζει εκ πρώτης άποψής από τον  ανταγωνισμό, στο αντίστοιχο εύρος τιμών, εξαιτίας του οπίσθιου φωτισμού. Πάμε να το δούμε αναλυτικότερα και ξεκινώντας όπως πάντα από το εξωτερικό και μεταβαίνοντας προς το εσωτερικό.

Στο εξωτερικό λοιπόν της συσκευασίας συναντούμε βασικές πληροφορίες του πληκρολογίου δίνοντας έμφαση στα gaming χαρακτηριστικά του και φυσικά στον οπίσθιο φωτισμό που είναι και το σημείο που “κλέβει την παραστάση” ενώ το “επιθετικό” εικαστικό συμπληρώνεται με αρκετά λογότυπα της Motospeed. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να σταθούμε περισσότερο στη συσκευασία και είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στο εσωτερικό όπως συναντούμε λιτά και απέριττα το πληκτρολόγιο σε μία νάιλον συσκευασία και εκατέρωθεν να προστατεύεται από αφρώδες υλικό ενώ στη δική μας συσκευασία υπήρχε κι ένα μικρό κομμάτι χαρτί με κινέζικα. Παρόλα αυτά στη συσκευασία προϊόντων που θα προμηθευτείτε εσείς από την αγορά και από επίσημο μεταπωλητή θα συνοδεύονται, όπου χρειάζεται, από ελληνικές οδηγίες χρήσης και αυτοκόλλητο γνησιότητας επίσημου ελληνικού διανομέα. Πιστοποιητικά που αυτομάτως μεταφράζονται σε επίσημο και εξουσιοδοτημένο service επισκευών όλων των συσκευών της εταιρείας.

Παιρνώντας αποκλειστικά στο πληκτρολόγιο οφείλω να ξεκαθαρίσω από την αρχή πως η αίσθηση των πλαστικών μερών του δεν είναι ότι πιο στιβαρό και ποιοτικό έχω πιάσει στα χέρια μου ενώ και σχετικά με το βάρος του, είναι αρκετά ελαφρύ. Αξίζει όμως να αναλογιστούμε συνδυαστικά πως τα 20€ περίπου που κοστίζει αρκούν για να δικαιολογήσουμε οποιαδήποτε έκπτωση στην ποιότητα των πλαστικών προς χάρη άλλως χαρακτηριστικών που δεν συνατούμε σε αυτή τη τιμή.  Επίσης, αν διαβάσατε από τη αρχή του κειμένου δεν θα είδατε πουθενά να αναφέρομαι σε “μηχανικό πληκτρολόγιο” και το αναφέρω γιατί είναι εύκολο να μπερδευτείτε μιας και η Motospeed έγινε γνωστή κυρίως για τα φθηνά και ποιοτητικά μηχανικά πληκτρολόγια της. Στη δική μας περίπτωση του K70 όμως έχουμε να κάνουμε με ένα ενσύρματο πληκτρολόγιο μεμβράνης πλήρους μεγέθους και με αρκετά ικανοποιητική αίσθηση πλήκτρολόγησης, τηρουμένων πάντα των αναλογιών.

Το highlight του K70 είναι όπως ανέφερα και προηγουμένως ο οπίσθιος φωτισμός του με διαφορετική χρωματική διακύμαση. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από τις φωτογραφίες που συνοδεύουν το κείμενο στη πίσω πλευρά του πληκτρολογίου υπάρχει ένα διακριτικό διακοπτάκι με το οποίο μπορείτε να ενεργοποιείτε και να απενεργοποιείτε αντίστοιχα τον φωτισμό. Φωτισμός που δεν επιδέχεται όμως καμμία παραμετροποίηση τόσο σε χρωματισμούς όσο και σε ένταση. Αξίζει να διευκρινηστεί πως δεν έχουμε αυτόνομα φωτιζόμενα πλήκτρα αλλά ενιαίο οπίσθιο φωτισμό που όμως κατανέμεται ομαλά και δεν αφήνει “σκοτεινά σημεία”. Παρόλα αυτά σε συνθήκες φυσικού φωτισμού του περιβάλλοντος ο οπίσθιος φωτισμός δεν είναι τόσο ευδιάκριτος αλλά σε συσκότιση δωματίου είναι πραγματικά εντυπωσιακός.

Για να καταλήγουμε σε μία άποψη σχετικά με το αν και κατά πόσο αξίζει το Motospeed K70 πρέπει να το λάβουμε υπόψη σε συνδυασμό με τη budget τιμή που το βρίσκουμε καθώς και με την ελληνική υποστήριξη πλέον μέσω της Motospeed Greece. Τα 20€ λοιπόν που κοστίζει σε συνδυασμό με τη βασική ποιότητα και λειτουργικότητα του από τη μία και τον εντυπωσιακό “φιξ” οπίσθιο φωτισμό από την άλλη οδηγούμαστε τελικά στην απόφαση πως η πρόταση της Motospeed σε αυτά τα χρήματα είναι μία αρκετά αξιόλογη επιλογή.

7.3 ΑΞΙΟΛΟΓΟ

The Good

  • Πλήρους μεγέθους πληκτρολόγιο
  • Ικανοποιητική αίσθηση πληκτρολόγηση
  • Εντυπωσιακός οπίσθιος φωτισμός σε σκοτεινό χώρο

The Bad

  • Μέτρια ποιότητα πλαστικών
  • Αρκετά ελαφρύ
  • Μη παραμετροποιήσιμος οπίσθιος φωτισμός
7.3 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Powered by busted.gr busted.gr busted.gr