Το Xbox One έκλεισε μία εβδομάδα κυκλοφορίας στην Ιαπωνία και τα πρώτα στοιχεία πωλήσεων που σημείωσε η κονσόλα της Microsoft δεν δείχνουν και τόσο ενθαρρυντικά.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με το Famitsu, το Xbox One από τις 4 Σεπτεμβρίου κατάφερε να πουλήσει 23.562 κομμάτια ενώ τα πρώτα 3 σε πωλήσεις παιχνίδια είναι τα Titanfall, με 22.416 αντίτυπα, Kinect Sports Rivals, με 14.919 αντίτυπα, και το Dead Rising 3 με 7.330 αντίτυπα. Στα νούμερα πωλήσεων των παιχνιδιών συγκαταλέγονται και αυτά που υπήρξαν ως bundle με την Day One Edition της κονσόλας.
Συγκριτικά με τις αντίστοιχες πωλήσεις του προκάτοχου του κατά το launch, το Xbox One έκανε σχεδόν το 1/3 των πωλήσεων μιας και το Xbox 360 είχε καταφέρει τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του να πουλήσει στην Ιαπωνία 62.135 κονσόλες. Όσον αφορά το PS4, τις πρώτες μέρες της κυκλοφορίας του στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου σημείωνε πωλήσεις των 322.083 κομματιών.
Ότι οι κονσόλες της Microsoft δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στην Ιαπωνία το γνωρίζαμε αλλά το ερώτημα είναι αν το Xbox One θα καταφέρει εν τέλει να επανακάμψει στην δύσκολη γι’ αυτό αγορά της Ιαπωνίας;
Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!