Busted.gr

Everybody’s Golf

Everybody’s Golf

Το Everybody’s Golf γιορτάζει φέτος τα 20 χρόνια ζωής του και επιστρέφει στο PS4 για όλους αυτούς που το αγάπησαν στις προηγούμενες κονσόλες της Sony. Το παιχνίδι κατέχει και ένα ρεκόρ που είναι αξιοθαύμαστο, πρόκειται για το μοναδικό exclusive παιχνίδι που έκανε μια “βόλτα” σε όλες τις κονσόλες της εταιρίας. Φέτος η Clap Hanz προσφέρει φρέσκιες ιδέες στο Everybody’s Golf και μαζί θα εξερευνήσουμε τι κατάφερε.

Αρχικά, η φετινή έκδοση για το PS4 δανείζετε πολλά στοιχεία από RPG παιχνίδια με open world προσανατολισμό. Βρισκόμαστε κατευθείαν στην οθόνη όπου δημιουργούμε τον προσωπικό μας παίκτη, κάτι που δεν υπήρχε σε προηγούμενα παιχνίδια της σειράς και μπορούμε να επιλέξουμε ότι μπορούμε να φανταστούμε για να δημιουργήσουμε έναν μοναδικό χαρακτήρα (ρούχα, πρόσωπο, μαλλιά, καπέλα κλπ.). Με το που τελειοποιήσουμε τον παίκτη μας, το Everybody’s Golf, μας καλωσορίζει στο Golf Island όπου πρόκειται για τον χώρο στον οποίο θα ξοδέψουμε αρκετό χρόνο καθώς εξερευνώντας το νησί θα βρούμε tournaments, mini παιχνίδια ψαρέματος ή απλά να οδηγήσουμε το γνωστό αυτοκινητάκι που χρησιμοποιείτε στο golf (buggy).

Η όλη RPG λογική του παιχνιδιού συνεχίζεται και κατά την διάρκεια των παιχνιδιών καθώς με κάθε μας βολή δυναμώνουμε είτε το μπαστούνι μας είτε καλυτερεύουμε την απόσταση ρίψης ή την ευστοχία μας. Το σύστημα παιχνιδιού είναι το ίδιο three-click σύστημα που έχουμε δει σε όλα τα παιχνίδια της σειράς. Με το πρώτο κλικ ξεκινάει η μπάρα δύναμης, με το δέυτερο κλικ επιλέγουμε την απόσταση που θα διανύσει η μπάλα και με το τρίτο κλικ καθορίζουμε το πόσο εύστοχη θα είναι η βολή μας. Πρόκειται για ένα διασκεδαστικό σύστημα που όσο εύκολο και κατανοητό φαίνεται στην αρχή τόσο δύσκολο είναι να το τελειοποιήσει κάποιος και να γίνει ο άρχοντας των court.

Κάπου εδώ όμως αρχίζουν τα προβλήματα καθώς το Everybody’s Golf αρχίζει και γίνεται απαιτητικό και χρονοβόρο σε εκνευριστικό σημείο. Αρκεί να πω μόνο ότι όλα είναι κλειδωμένα ξεκινώντας μέσα στο Golf Island. Ότι είπα προηγουμένως για τα mini παιχνίδια ψαρέματος ή την οδήγηση με το buggy είναι κλειδωμένα modes και θα πρέπει να ανεβούμε ranks για να μπορέσουμε να τα απολαύσουμε. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει να παίξει ο παίκτης τα τουρνουά των διάφορων κόσμων 6-7 ώρες το καθένα για να μπορέσει να ανεβεί στο επιθυμητό rank και να προχωρήσει στο παιχνίδι. Ουσιαστικά θα παίζεις τις ίδιες πίστες και τις 9 τρύπες που υπάρχουν σε αυτές συνέχεια για αρκετές ώρες χωρίς να αλλάζει τίποτα ουσιαστικό σε αυτό που βλέπεις. Αυτό από μόνο του δείχνει λίγο περίεργο ενώ χάνει μαζί του και όλη την διασκέδαση που αντικειμενικά προσφέρει ο τίτλος. Μέσα σε αυτά προσθέτω και τα διάφορα microtransactions που έχει το παιχνίδι τόσο σε πακέτα εμφάνισης για τον χαρακτήρα μας όσο και για τους διάφορους κόσμους που θα προστεθούν αργότερα και τα πράγματα συνεχίζουν να μην δείχνουν καλά.

Ευτυχώς όλα αυτά τα προβλήματα αρχίζουμε να τα ξεχνάμε με το που ξεκινήσουμε να παίζουμε το online και local multiplayer κομμάτι του τίτλου. Για πρώτη φορά η Clap Hanz βάζει online rpg στοιχεία στην εξίσωση και μέσω αυτού γίνεται περισσότερο υποφερτό το χρονοβόρο σύνολο του single player. Μπαίνοντας online μπορείς να γνωρίσεις άλλους παίκτες και να συνομιλήσεις μαζί τους μέχρι να αποφασίσεις να δημιουργήσεις κάποιο τουρνουά για να δοκιμάσεις τις δυνατότητες σου στο golf. Είναι άπειρα τα ρούχα και τα διάφορα αξεσουάρ που κερδίζεις μέσω αυτών των αγώνων και δεν κουράζει η απόκτησή τους. Επίσης υπάρχει και το λεγόμενο Turf Wars mode στο οποίο οι παίκτες χωρίζονται σε δύο ομάδες όπου η πορεία τους στην πίστα αθροίζεται μαζί και νικάει η ομάδα με την μεγαλύτερη βαθμολογία. Αν πάλι επιθυμεί κάποιος μια πιο old school προσέγγιση του multiplayer μπορεί να συνδέσει μέχρι 4 χειριστήρια στην κονσόλα του και να απολαύσει άπειρες στιγμές γέλιου και “πολέμου” με τους φίλους του.

Εμφανισιακά το Everybody’s Golf είναι το ίδιο καρτουνίστικο arcade golf που έχουμε δει σε όλες του τις μορφές στις κονσόλες της Sony. Αυτήν την φορά υπάρχουν επιπλέον επιλογές για 4K και HDR για τους κατόχους του PS4 Pro δίνοντας έτσι περισσότερες ατμοσφαιρικές λεπτομέρειες από ποτέ. Οι ήχοι είναι απλουστευμένοι και όμορφοι δίνοντας μια πιο “παιχνιδιάρικη” μορφή στο άθλημα. Ο ήχος της μπαλίτσας όταν μπαίνει στην τρύπα βγαίνει από το ηχειάκι του Dualshock και αυτό ήταν μια όμορφη πινελιά στο όλο σύνολο.

Το Everybody’s Golf αν το δούμε αποκλειστικά και μόνο σαν έναν online και local multiplayer τίτλο παίρνει άριστα και στην εκτέλεση αλλά και στην όλη αίσθηση που βγάζει χάρη στα πολύ καλά εκτελεσμένα open world στοιχεία και στο βάθος που δίνουν τα modes του online. Χάνει όμως πολύ περισσότερα όταν κάποιος δει το πόσο αχρείαστα χρονοβόρα γίνονται όλα στο single player καθώς όλα απαιτούν άπειρες ώρες παιχνιδιού για να ξεκλειδώσουν. Για να μην πέσουν να με φάνε οι φαν του παιχνιδιού να πω ότι το local multiplayer είναι κάτι που θα παίξω και θα ξαναπαίξω με τους φίλους μου και μου φάνηκε πολύ όμορφο, το όλο σύνολο όμως απευθύνεται αποκλειστικά σε αυτούς που είναι φαν και θα “σκοτώσουν” πολλές ώρες προσπαθώντας να τελειοποιήσουν τόσο το στυλ τους όσο και το ξεκλείδωμα του ίδιου του παιχνιδιού.

Πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για Review: PS4
Είδος: Sports Game
Κυκλοφορεί για: PS4
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 30/08/2017
Διάθεση για την Ελλάδα: Sony Hellas
Εκδότρια εταιρία: Sony Interactive Entertainment
Εταιρία ανάπτυξης: Clap Hanz, SIE Japan Studio
7 ΚΑΛΟ

The Good

  • Όμορφο σχεδιαστικά παιχνίδι με ωραίους ήχους
  • RPG στοιχεία που δίνουν κάτι διαφορετικό στην σειρά
  • Online και local multiplayer κομμάτι που σε κρατάει

The Bad

  • Microtransactions
  • Απίστευτα χρονοβόρο single player κομμάτι
  • Απρόβλεπτο gameplay καθώς την τέλεια μπαλιά μπορεί να την στείλει στο χώμα ή στα δέντρα
7 ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Powered by busted.gr busted.gr busted.gr